
Splav Corso: Nova ukusna plovidba Savom, od Srema do Orijenta
Splav Corso odnedavno ponovo radi. Restoran je pomeren nekoliko stotina metara nizvodno u odnosu na prethodnu lokaciju, a osim renoviranog enterije...
pročitaj jošJoš jedan od bisera na doćolskom platou, restoran Plezir smešten je na Gundulićevom vencu. Restoran posebnog šarma i senzibiliteta odiše prijatnošću i finoćom.
Iz bogate ponude fine dining jela posebnu pažnju privlače: tatar od tri vrste morske ribe sa crnim kavijarom, presovani dimljeni losos sa domaćim krem sirom od bosiljka i pistaćima, pečena cvekla sa baby buratom, džemom od višnje, domaćom čokoladom i lešnikom.
Zatim, tu su i salata sa dimljenom tunom, kruškama, pekorinom i listićima badema, organska piletina na rižotu sa limunom i vlašcem. A, kao desert tu je nezaboravan tompus od marcipana i crne belgijske čokolade. Na gostu je samo da uživa.
PLEZIR
Adresa: Gundulićev venac 53, Beograd
Tel: +381 66 111213
Radno vreme: ponedeljak-četvrtak 11:00 – 24:00, petak-subota 11:00 – 01:00
IG: @plezir_restoran
En Sofi Pik (Anne-Sophie Pic) zatvorila je svoj restoran sa dve Michelinove zvezdice, La Dame de Pic, u Londonu nakon osam godina prisustva na brit...
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavni...
pročitaj jošRestoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj još