
CHUTY’S, nezaboravni ukusi Tajlanda
CHUTY’S Street Food franšiza restorana donosi na tanjiru tradiciju tajlandske kuhinje koju prate vrhunski ukusu, najkvalitetnije namirnice i dobra ...
pročitaj jošSplav Corso odnedavno ponovo radi. Restoran je pomeren nekoliko stotina metara nizvodno u odnosu na prethodnu lokaciju, a osim renoviranog enterijera, dogodile su se značajne promene i u jelovniku.
Splav Corso je godinama važio za jedan od restorana gde je kvalitet hrane i usluga na vrhunskom nivou. Iz tog razloga smo sa radošću dočekali vest da početkom oktobra ponovo počinje sa radom. Splav je pomeren nekoliko stotina metara nizvodno, gotovo je duplo veći i sada može da primi 370 gostiju, dok gornja sala za proslave spremna je da dočeka 120 gostiju.
View this post on Instagram
Objekat je potpuno renoviran, tako da je sada ambijent kombinacija moderne arhitekture sa nautičkim elementima. Osim promena u enterijeru i lokaciji, desile su se značajne promene i u jelovniku.
Kako saznajemo Splav Corso je prvi restoran koji je implementirao deo DGI (Dinamično Gastronomsko Iskustvo) koncepta Almažan-Ristić vatrišta, popularnog dvojca chefova Bobana Almažana i Miloša Ristića.
Naš zadatak konkreno je bio da pronađemo gastronomski pravac koji bi odgovarao novom, renoviranom objektu. Sam objekat je modernog dizajna, pa, priznajem, nije bilo lako obogatiti ga gastronomskim delom – započinje priču chef Miloš Ristić i dodaje: Želili smo da napravimo fuziju u kojoj ćemo koristiti lokalne namirnice i segment azijske kuhinje. Boban Almažan je doprineo sa idejom da objekat ima otvorenu vatru i vok stanicu, a bio je zadužen i da radi na obuci kuvara kada je kuvanje na otvorenom plamenu u pitanju. Naša misija da radimo na unapređenju naše gastronomske scene polako se ostvaruje i izuzetno smo ponosni i prezadovoljni saradnjom sa ekipom chefova. I siguran sam da će Corso biti mesto vrhunskog uživanja koje će okupljati istinske zaljubljenike u gastronomiju.
Sve ovo je bilo više nego dovoljno da posetimo splav i uverimo u Miloševe reči. I uverili smo se. Sremački tatar je definitivno jedan od favorita iz selekcije hladnih predjela. Mlevena slanina od mangulice i praseta sa puterom i aromatičnim šumskim biljem je uparena sa domaćom turšijom koju prave u restoranu, uz hrskavi brioš baget. Orijentalni ravioli su prepuni umamija koju su zajedničkim snagama stvorili piletina, povrće, šargarepa, soja sos i pšenične klice.
Bao Bunse služe u kombinaciji sa svinjetinom ili junećim biftekom, a podrška su ljutenica i ukiseljeni luk. Sporo kuvani juneći repovi su bili sledeće što smo probali, a na tanjiru su u simbiozi sa celerom koji nakon što je konfitiran zapečen sa obe strane i sosom od šumskih pečuraka i parmezana.
Zasigurno ćemo ponovo posetiti splav jer grilovani fileti smuđa u bećarcu ili crna pasta sa gamborima u napoli sosu sa plavim sirom i parmezanom zvuče previše primamljivo da ih ne bi probali.
Priča ne bi bila potpuna ukoliko ne bi spomenuli vinsku kartu koja upotpunjuje inovativni meni. Oko 140 vinskih etiketa iz celog sveta i impresivan izbor od čak 35 vina na čašu, kreirana je da se besprekorno uskladi sa svakim jelom.
View this post on Instagram
Mladi i talentovani somelijer Stefan Mladenović je zaslužan za izbor vina, promišljeno birajući kako domaće, tako i inostrane etikete koje daju “final touch” svim jelima. Na kraju odajemo priznanje chefu kuhinje Urošu Ivkoviću. Njegovo znalačko i strasno kuvanje, kao i ceo uigrani tim u kuhinji i sali su garant da ćete ovde doživeti izvanredno gastronomsko iskustvo.
Splav Corso je za ljubitelje japanske kuhinje spremio pravu poslasticu. Naime, u izdvojenom sushi corneru koji se nalazi na gornjem nivou se svakog dana od 15 časova chef Nemanja Nešković priprema više od desetak različitih vrsta sushija.
U različitim kombinacijama ukusa osnova su losos, tuna i hrskavi gambor. Ako se odlučite za Corso roll znajte da se sastoji od lososa, gabora, avokada, krem sira, pistaća, uz vasabi sos i sos od jegulje sa tartufima. Ništa manje raskošan je Yakizuki roll u kojem se, pored hrskavih gambora, pojavljuje ljuta tuna i jegulja. I u ovom japanskom uglu somelijer Stefan Mladenović će vam pomoći da izaberete idealno vino za svaki sushi zalogaj.
Odgovore na pitanja koliko je skok cena u restoranima uticao na pad posete istih, i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuj...
pročitaj jošU moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošSmešten na prestižnoj lokaciji Novog Beograda, restoran Le Chef predstavlja idealan spoj autentičnog ambijenta i pažljivo biranih detalja uz sofist...
pročitaj još