Uticajni gastronomski vodič Gault & Millau stigao u Srbiju!
Na prezentaciji prvog samostalnog, srpskog izdanja svetski poznatog gastronomskog vodiča Gault & Millau, održanoj u hotelu Crown Plaza, Mira Še...
pročitaj jošPosle višedecensijke tradicije vodiča Gault&Millau u kojoj je stekao ugled jednog od najuticanijih svetskih referenci za restorane i čuvenih kuvarskih kapa koje on dodeljuje, ovaj vodič će biti objavljen i za Srbiju.
Presudnu ulogu u realizaciji ovog sjajnog projekta, kako piše Telegraf, omogućila je Turistička ogranizacija Srbije, a zajednički cilj je da se u prvi plan istaknu zaposleni u ugostiteljstvu, da se prepozna i nagradi njihov doprinos kvalitetu imenovanjem najboljih u više kategorija, od najboljeg šefa do najboljeg somelijera.
Gastronomski vodič otkriće da li je usluga u Srbiji, restoranska atmosfera, porcija jela i utisak nešto na šta smo s razglogom ponosni.
„Srbija ima šume, jezera, planine, reke, ali kada ljudi obiđu sve te lokalitete, poželeće da sednu negde da jedu i okuse autentične ukuse, zato je važno da to sve prikažemo kroz vodič Srbija 2022“, rekla je Mira Šemić, urednica gastronomskog vodiča Gault&Millau.
Šemić je objasnila da vodič države opisuje na gurmanski način i da će se u njemu naći restorani, vinarije, ali i svi oni koji u ponudi imaju hranu ili piće, što znači da će se dotaći i seoskog turizma.
„Ovo nije elitistički vodić, već u fokus stavlja ljude, šefove kuhinja, konobare, somelijere, njihov trud, rad i znoj, što nagrađuje tzv. kuvarskim kapama“, objasnila je urednica vodiča za Srbiju.
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj jošKada smo u martu ove godine započeli izbor za Najbolje restorane srpske tradicionalne kuhinje nismo znali čemu da se nadamo. Sve sumnje da će izbor...
pročitaj jošKad krenete od centra Aranđelovca prema Bukulji, za desetak minuta vožnje dolazite do restorana Lovački Raj. Na nadmorskoj visini od nepunih 400 me...
pročitaj još