
Dragan Cvetković Cvele, šef kuhinje restorana Bela Reka otkriva sjajan recept za jedno od jela zbog kojeg se Bela Reka našla u Michelin vodiču za Srbiju.
Ukoliko već niste, memorišite lokaciju na kojoj se nalazi restoran Bela Reka ukoliko želite da okusite prave specijalitete sa našeg podneblja. Recepti su autentični i blago modifikovani, tačnije, unapređeni.
Šef kuhinje Dragan Cvetković Cvele i njegov tim dobili su krunu za svoje umeće kad je restoran ušao u Michelin vodič za Srbiju za 2021. godinu. Cvele je za naše čitaoce otkrio sjajan recept za dimljenu butkicu koja je jedan specijaliteta ove kuće.
Sastojci: dimljena svinjska butkica, stari kajmak, krompir, belo vino, beli luk, crni luk, slanina, so, biber, kisela pavlaka, peršun, sušeni crni luk.
Priprema: Dimljenu butkicu kuvati oko 2 sata. Nakon toga, odstranite kožu i odvojite meso od kostiju. U tiganju propržite beli luk, dodajte kiselu pavlaku, belo vino, biber i kajmak. Sjedinite sve navedeno kako biste dobili kompaktan sos. U takav sos dodajte očišćenu butkicu i sve sjedinite.
Prilog: Obarite krompir u ljusci. Kad je kuvan očistite ga i narendajte. Začinite solju, biberom, peršunom i prženim crnim lukom. Tu smesu oblikujte u kalupu za burger i propržite u tiganju sa obe strane tako da dobije hrskavu koricu. Na tanjir stavite „burger“ od krompira, preko butkicu sa sosom od kajmaka, a preko prženu hrskavu slaninu i sušeni crni luk.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.