
Sleep tourism: Kako luksuzni turizam u 2025. postaje putovanje u san
Sve prisutniji sleep tourism više nije samo tendencija pojačanog rasta! Globalno tržište wellness turizma 2025. godine ostvariće dobit koja premašu...
pročitaj jošTraveler’s Choice nagrade su vrlo cenjene u turističkoj industriji, jer predstavljaju odraz mišljenja stvarnih putnika, a ne samo profesionalnih kritičara ili turističkih agencija. Nagrade se dodeljuju svake godine od strane jedne od najvećih platformi za recenzije Tripadvisor i one prepoznaju najbolje destinacije, hotele, restorane, atrakcije i usluge na osnovu povratnih informacija i ocena koje korisnici ostavljaju.
Glavni kriterijum za dodelu Traveler’s Choice nagrada su recenzije i ocene koje su ostavili korisnici. Pored toga nagrade se ne dodeljuju samo na osnovu broja recenzija, već i na osnovu njihovog kvaliteta. Da bi, u ovom slučaju restoran, dobio ovu nagradu, mora biti konstantno ocenjivan tokom cele godine za kontinuiran visok nivo zadovoljstva korisnika. Pred vama je lista restorana koji su ove godine dobili nagradu Srbija Traveler’s Choice i, verujem da je za većinu vas prilično iznenađujuća.
View this post on Instagram
Na prvom mestu se našao restoran Nebojša koji je otvoren krajem 2021. godine. Ovaj restoran karakteriše tradicionalna srpska kuhinja prezentovana na moderan način, a neka od jela koja su najčešće spominjana u recenzijama su jagnjeće pečenje, roštilj sa ćumura, ali i sarmice od zelja.
Na drugom mestu Srbija Traveler’s Choice je Mama’s bistro koji se na ovoj listi preporuka nalazi gotovo svake godine. Pored prijatne atmosfere, gosti restorana kao glavne zvezde među jelima navode rižoto, biftek, domaću čokoladu kao i veliki izbor kvalitetnih lokalnih vina.
Najbolje plasirani restoran iz Michelinovog vodiča za Srbiju je Bela Reka, a ono što većina gostiju naglašava je kvalitetna hrana od domaćih sastojaka. Od jela se najčešće spominju jaretina ispod sača, rolnica punjena butkicom u sosu od vrganja, svinjska rebarca, kao i izvanredno hladno predjelo u vidu kombinacije sireva i suvomesnatih delikatesa.
Još jedan Michelinov restoran se našao na četvrtom mestu, a to je Sky Lounge, restoran hotela Hilton. Gostima ovog ekskluzivnog restorana su se najviše dopali specijaliteti japanske kuhinje, a pored sushija, naglašeno je oduševljenje tamošnjim koktelima i selekcijom penušavih vina.
Na petom mestu je dorćolski restoran Gradska, a za visoke ocene su najzaslužniji klasični repertoar jela poput Karađorđeve, ćevapa, pljeskavice, kao i teleće čorbe i jagnjećeg pečenja koje su gosti najviše spominjali u komentarima.
Jedan od bisera beogradske street food scene, Curry Souls se našao na šestom mestu. Ova ambasada šrilankanske kuhinje u Srbiji se od samog otvaranja redovno nalazi među Top 10 restorana po Tripadvisoru, tako da je više nego jasno koliko su popularna jela poput pilećeg karija, prženog pirinča i kotua.
U više nego originalnom ambijentu restorana Lorenzo & Kakalamba se služe jela koja su neobična kombinacija Italije i juga Srbije. Zato nije ni čudo što gosti kao najbolja spominju jela poput pirotske peglane kobasice, ali i toskanske puževe, dimljenu vešalicu kao i turnedo rosini, tako da se ova formula pokazala kao dobitna i dovoljna za sedmo mesto na listi.
View this post on Instagram
Restoran Izlog koji se nalazi kod Tašmajdana se našao na poziciji broj osam. Najčešće hvaljena jela u komentarima su, pored burgera i pasti, jela sa piletinom i ćuretinom, kao i odlična selekcija koktela.
Kad smo koktela, na devetom mestu se našao jedan od najboljih, ako ne i najbolji koktel bar Riddle. Na ovom zagonetnom mestu uglavnom se služe zagonetni kokteli, te gotovo svi recenzenti spominju činjenicu da bartenderi na licu mesta osmišljavaju personalizovane koktele na osnovu preferenci gosta.
View this post on Instagram
Listu zatvara restoran Zavičaj i to onaj u ulici Gavrila Principa. Od 2012. godine ovde grade imidž dobrih domaćina. Zanimljivo da se u komentarima ne izdvajaju određena jela, već se mogu svesti u jednu rečenicu – Izvanredan izbor tradicionalnih srpskih jela u više nego prijatnom ambijentu.
Na kraju ove liste jedini komentar koji je moguće dati da je ukus i ocena gostiju najvažnija i ostaje nam samo da čestitamo svim objektima koji su se našli na ovoj listi.
Za restorane koji žele da u svoju ponudu unesu dašak Dalekog istoka u modernom ruhu, gyoze predstavljaju savršen spoj tradicije i savremenih kulina...
pročitaj jošZaboravljene kulinarske tehnike ponovo su u fokusu. Konfitiranje, jedna od njih, nastala je još u vreme kada nije bilo frižidera i zamrzivača, a u ...
pročitaj jošKompanija Spices of the World d.o.o. sa zadovoljstvom predstavlja novo poglavlje u svom razvoju, zamrznuti program specijalizovanih proizvoda za az...
pročitaj još