Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim srpskim jelima
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim i autentičnim jelima
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
82. ĆEVAP KOD DEKIJA
Strahinjića bana 71, Beograd
View this post on Instagram
Dorćolska oaza za sve ljubitelje mesa pripremljenog na tradicionalan način, gde se ćevapi prave od domaće junetine.
83. DUŠANOVAČKI CVET
Ustanička 78, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00, nedelja 12.00-21.00
View this post on Instagram
Izdašne porcije, konstantan kvalitet i ljubazno osoblje su dovele do toga da ovaj restoran bude omiljen za sve ljubitelje gozbe.
84. KAFANA KALENIĆ
Mileševska 2, Beograd
Radno vreme: 08.00-12.00
View this post on Instagram
Simbol Vračara koja nosi ime po obližnjoj pijaci, ali je Beograđani od pamtiveka zovu Kalenac.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Stevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj jošKada smo u martu ove godine započeli izbor za Najbolje restorane srpske tradicionalne kuhinje nismo znali čemu da se nadamo. Sve sumnje da će izbor...
pročitaj još