Tradicionala 2025: Najbolji restorani sa tradicionalnim i autohtonim jelima Srbije
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa prva tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
1. PEČENJARA KOD DEDA STAVRE
Surčinska 189, Ledine, Novi Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00
View this post on Instagram
Iako se iz naziva može zaključiti da se radi o pečenjari, jelovnik prepun mezetluka će zadovoljiti sve gurmane, dok se o prasetini ispredaju legende.
2. RESTORAN MB
Svetolika Rankovića 11v, Vlaška, Mladenovac
Radno vreme: 07.00-23.00
View this post on Instagram
U podnožju Kosmaja služi se nadaleko poznata vruća jagnjetina pečena na bukovom drvetu, kao i praseće pečenje i poznati ukusi domaće kuhinje.
3. ERA SRPSKA KUĆA
Petra Martinovića 37, Beograd
Radno vreme: 11.30-22.30
View this post on Instagram
Restoran koji do današnjeg dana neguje tradicionalne ukuse Zlatibora, koje je Tomislav Čumić doneo u Beograd 1968. godine.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošRestoran GIG, sinonim za eleganciju i vrhunsku gastronomiju u Beogradu, priprema jedinstveno veče posvećeno umetnosti uživanja u vinima. Restoran ...
pročitaj jošPriznati restoran Kibe Mahala, na iznenađenje mnogih Sarajlija, odnedavno na meniju ima jagnjetinu, bogato ukrašenu zlatnim listićima. Istina je...
pročitaj još