
Novi gastro festival i takmičenje Challenge Rekonstrukcija
Najbolji kuvari iz Srbije i regiona po drugi put se takmiče u rekonstrukciji i modernizaciji tradicionalnih jela. Posle takmičenja za najbolju mode...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa prva tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
1. PEČENJARA KOD DEDA STAVRE
Surčinska 189, Ledine, Novi Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00
View this post on Instagram
Iako se iz naziva može zaključiti da se radi o pečenjari, jelovnik prepun mezetluka će zadovoljiti sve gurmane, dok se o prasetini ispredaju legende.
2. RESTORAN MB
Svetolika Rankovića 11v, Vlaška, Mladenovac
Radno vreme: 07.00-23.00
View this post on Instagram
U podnožju Kosmaja služi se nadaleko poznata vruća jagnjetina pečena na bukovom drvetu, kao i praseće pečenje i poznati ukusi domaće kuhinje.
3. ERA SRPSKA KUĆA
Petra Martinovića 37, Beograd
Radno vreme: 11.30-22.30
View this post on Instagram
Restoran koji do današnjeg dana neguje tradicionalne ukuse Zlatibora, koje je Tomislav Čumić doneo u Beograd 1968. godine.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Nova sezona u Vrnjačkoj Banji donosi novu energiju i vedrinu, park oživljava u punom sjaju, a posetilaca je iz dana u dan sve više. U tom ritmu buđ...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošKada je prerano da se mlad čovek uozbilji? Ovo je pitanje koje je provejavalo sve vreme razgovora sa Stevanom Aleksićem. Sa svoje 24 godine je daka...
pročitaj još