Tradicionala 2025 naslovna
12.06.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Nišlijska mehana, Sokače i Vetrenjača

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

Cafe Bar & Restoran Tradicija restorani

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

16. NIŠLIJSKA MEHANA
Kralja Stefana Prvovenčanog 22, Niš
Radno vreme: 08.00-00.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nišlijska Mehana (@nislijska_mehana)

Specijaliteti sa roštilja i karakteristična jela sa ukusom juga više od 25 godina glavna su odlika ovog mesta

  • Sukana banica
  • Sprža, belmuž
  • Teleća glava na tavče
  • Jagnjeći samraluk
  • Ovčija pljeskavica
  • Ovčije pečenje bez kostiju
  • Teleće i jagnjeće pečenje

17. RESTORAN „SOKAČE“
Pavla Papa 11, Novi Sad
Radno vreme: 09.00-00.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOKACE (@sokace_ns)

Doživite domaćinsku gastro-avanturu uživajući u ukusima koje ovaj restoran reprezentuje već dvadeset godina

  • Čorba od četiri vrste bibera
  • Lele lele – selekcija pita
  • Gravče na tavče
  • Svadbarski kupus
  • Vrljani pirotski ćevapi
  • Glazirana rebra
  • Gomboce, vanilice, šnenokle, palačinke

18. RESTORAN „VETRENJAČA“
Trg Mučenika bb, Pančevo
Radno vreme: 11.00-23.00

Obilne porcije, ukusna jela i ljubazno osoblje su tri prepoznatljive karakteristike ovog restorana u kojem se sto, skoro po pravilu, mora rezervisati

  • Tanjir Vetrenjača
  • Titova ćuretina
  • Pileći kup
  • Kečiga na žaru
  • Riblja čorba
  • Sorentinski medaljoni
  • Baklava i palačinke

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – restoran Durmitor, Salaš 137, etno brvara Groš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije