Tradicionala 2025 naslovna
27.05.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Plavi cvet, Kod Dunjca, Kod Dragiše

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

Najbolji restoran tradicionalne kuhinje Srbije

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

4. RESTORAN „PLAVI CVET“
Vlade Danilovića 31, Valjevo
Radno vreme: 07.00-23.00

Plavi cvet Valjevo

Stara gradska kafana koju će vam preporučiti brojni meštani kao mesto gde se mogu naći kvalitetna jela sa domaćim potpisom.

  • Lepinja sa kajmakom i čvarcima
  • Valjevski biftek
  • Valjevska šnicla
  • Punjena pljeskavica
  • Ćevapi na kajmaku
  • Pasulj sa somovinom
  • Baklava, palačinke

5. RESTORAN „KOD DUNJCA“
Železnička 41, Užice
Radno vreme: 11.00-18.00

Legendarno mesto, lokalnog tipa, sa zaboravljenim, a kvalitetnim kafanskim i jelima domaće kuhinje koje mnogi smatraju kulturnim nasleđem Srbije.

  • Teleća džigerica
  • Škembići u saftu
  • Pohovani škembić
  • Rebarca na kajmaku
  • Ćevapčići
  • Rakija
  • Baklava

6. PEČENJARA „KOD DRAGIŠE“
Bulevar oslobodilaca Čačka 1, Beljina, Čačak
Radno vreme: 09.00-21.00

Kod Dragise - pecenje

Posetiti Čačak, a ne osetiti ukus pečenja – jednostavno, nije moguće. Dragiša pečenjar ostao je sinonim za vrhunski kvalitet.

  • Vruće lepinjice
  • Jagnjeća čorba
  • Domaća supa
  • Jagnjeće pečenje
  • Praseće pečenje
  • Salata od domaćeg paradajza
  • Palačinke

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Kod deda Stavre, Pečenjara MB, Era srpska kuća

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije