Tradicionala 2025
09.06.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – restoran Durmitor, Salaš 137, etno brvara Groš

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

13. RESTORAN „DURMITOR“
Omladinskih brigada 16a, Beograd
Radno vreme: 08.00-00.00

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Restoran Durmitor (@restoran.durmitor)

Od 1993. godine ovo je mesto gde se uživa u domaćim specijalitetima, uz uvek sveži domaći hleb ispod sača.

  • Pihtije
  • Tradicionalni smočani kačamak
  • Teletina i jagnjetina pod sačem
  • Marinirana jagnjeća džigerica
  • Njeguški stek
  • Dimljeni gurmanski vrat
  • Orasnice, tulumbe i urmašice

14. SALAŠ 137
Međunarodni put 137, Čenej
Radno vreme: 08.00-20.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salaš 137 (@salas137)

Plodovi vojvođanske ravnice pripremljeni na tradicionalni način i posluženi u autentičnom, toplom ambijentu „kao kod kuće“.

  • Mekike sa kajmakom
  • Popaj salata
  • Teleća kolenica u sosu od rena
  • Pohovani svinjski papci
  • Rinflajš i beli sos sa mirođijom
  • Rolovane teleće grudi
  • Salčići, šnenokle, palačinke u mleku sa orasima, baklava, krempita

15. ETNO BRVNARA „GROŠ“
Svetozara Miletića bb, Leskovac
Radno vreme: 09.00-00.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Etno brvnara Groš (@etnobrvnaragros)

Autentičan doživljaj juga, uz prepoznatljivu toplinu i merak, osetićete u ambijentu ali i jelima ovog restorana.

  • Banica
  • Trljanica
  • Leskovački đevrek sa kajmakom
  • Juneća džigerica u skrami
  • Čobanski biftek sa spržom
  • Pečenje ispod sača
  • Žerbo torta i koh sa karamelom

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Mali hrast, Avalica i Kod Rajka

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije