tradicionala 2025
19.10.2024 Restoran

Doprinos očuvanju srpske gastronomije: Tradicionala 2025, Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima

Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.

Tradicionala 2025 – izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima

Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Tradicionala 2025 naslovna

Foto: Kod deda Stavre

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

79. VUK
Vuka Karadžića 12, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00

View this post on Instagram

A post shared by Restoran Vuk (@restoran_vuk)


Ako niste bili u Vuku, onda niste bili u Beogradu, glasi slogan ovog restorana koji posećuju generacije gostiju.

  • Gibanica
  • Čorba od kopriva
  • Gurmanske kobasice
  • Teleći pilav
  • Punjene paprike
  • Jagnjeće sarmice u maramici
  • Tufahije i suva pita

80. BEOGRADSKI ČEVAP
Vojislava Ilića 73a, Beograd
Radno vreme: 08.00-24.00, nedeljom 13.00-21.00

Ovde je odlazak na klasični roštilj glavna priča, a duh Beograda se ogleda i u starim fotografijama na zidovima.

  • Ćevapi
  • Kobasice
  • Piletina
  • Pljeskavice
  • Brizla
  • Konjske kobasice
  • Teleći bubrezi

81. ROŠTILJ ŠADRVAN KOD JONUZA
28. novembra 12, Novi Pazar
Radno vreme: 00.00-24.00


Ukus tradicije duge više od pola veka garantuje da ćete ovde pojesti najbolje pazarske ćevape.

  • Ćevapi
  • Sir u ulju
  • Pileći file
  • Roštiljski sudžuk
  • Biftek u rastopljenom kajmaku
  • Kravlje i ovčje kiselo mleko
  • Baklave i tulumbe

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Foto: freepik/KamranAydinov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije