
Novi gastro festival i takmičenje Challenge Rekonstrukcija
Najbolji kuvari iz Srbije i regiona po drugi put se takmiče u rekonstrukciji i modernizaciji tradicionalnih jela. Posle takmičenja za najbolju mode...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
117. STARI VUK
Avalska 88b, Beograd
Radno vreme: 08.00-24.00
Ovde je uživanje u istinskim srpskim ukusima zagarantovano. Tradicija i kreativnost se spajaju kako bi svakom gostu priredili nezaboravno iskustvo. Ova adresa u Železniku je mesto gde se ukus Srbije rađa na tanjiru.
118. MIRIS JABLANA
Ustanička 205d, Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00
View this post on Instagram
Tradicionalna jela sa roštilja, hladna i topla predjela, kao i sepcijaliteti ispod sača su samo deo ponude. U ovom beogradskom etno kutku svi mogu da se osećaju kao kod kuće.
119. ETNO KUĆA DINAR
Dimitrija Tucovića 82, Vršac
Radno vreme: pon-pet 12.00-24.00; sub-ned 11.00-24.00
View this post on Instagram
Kuća koja neguje tradicionalno srpsko gostoprimstvo i kuhinju sa akcentom na hrani pripremljenoj na ćumuru. Celokupnu sliku upotpunjuje autentični enterijer sa prikupljenim predmetima iz prošlosti.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Odgovore na pitanja koliko je skok cena u restoranima uticao na pad posete istih, i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuj...
pročitaj jošZa magazin Cafe Bar & Restoran Ratko Iveković je još jednom dao svoj doprinos. Ovog puta na temu - kako raspored stolova utiče na profit restor...
pročitaj jošU moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj još