Tradicionala 2025
21.12.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima Srbije 

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima Srbije

Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Tradicionala 2025 naslovna

Foto: Kod deda Stavre

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.

117. STARI VUK
Avalska 88b, Beograd
Radno vreme: 08.00-24.00

Ovde je uživanje u istinskim srpskim ukusima zagarantovano. Tradicija i kreativnost se spajaju kako bi svakom gostu priredili nezaboravno iskustvo. Ova adresa u Železniku je mesto gde se ukus Srbije rađa na tanjiru.

  • Punjene prženice
  • Užički medaljoni
  • Leskovački uštipci
  • Rolovani ćevapi
  • Karađorđeva šnicla
  • Vukov čudesni točak od 3 kg
  • Palačinka Riletov san

118. MIRIS JABLANA
Ustanička 205d, Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00

Tradicionalna jela sa roštilja, hladna i topla predjela, kao i sepcijaliteti ispod sača su samo deo ponude. U ovom beogradskom etno kutku svi mogu da se osećaju kao kod kuće.

  • Kačamak sa sjeničkim sirom i kajmakom
  • Pihtije
  • Rolovana pileća dzigerica
  • Leskovačka mućkalica
  • Čorbast pasulj sa rebrima
  • Zapečeni ćevapi na kajmaku
  • Baklava

119. ETNO KUĆA DINAR
Dimitrija Tucovića 82, Vršac
Radno vreme: pon-pet 12.00-24.00; sub-ned 11.00-24.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Etno Kuća Dinar (@etnokucadinar)


Kuća koja neguje tradicionalno srpsko gostoprimstvo i kuhinju sa akcentom na hrani pripremljenoj na ćumuru. Celokupnu sliku upotpunjuje autentični enterijer sa prikupljenim predmetima iz prošlosti.

  • Pastirski doručak
  • Kavurma
  • Juneći škembići u saftu
  • Užički uštipci
  • Dinar pletenica
  • Vinogradarski ražnjić
  • Palačinke sa jabukom i cimetom

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Etno brvnara Groš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije