Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima Srbije
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima Srbije
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Foto: Kod deda Stavre
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
117. STARI VUK
Avalska 88b, Beograd
Radno vreme: 08.00-24.00
Ovde je uživanje u istinskim srpskim ukusima zagarantovano. Tradicija i kreativnost se spajaju kako bi svakom gostu priredili nezaboravno iskustvo. Ova adresa u Železniku je mesto gde se ukus Srbije rađa na tanjiru.
Punjene prženice
Užički medaljoni
Leskovački uštipci
Rolovani ćevapi
Karađorđeva šnicla
Vukov čudesni točak od 3 kg
Palačinka Riletov san
118. MIRIS JABLANA
Ustanička 205d, Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00
Tradicionalna jela sa roštilja, hladna i topla predjela, kao i sepcijaliteti ispod sača su samo deo ponude. U ovom beogradskom etno kutku svi mogu da se osećaju kao kod kuće.
Kuća koja neguje tradicionalno srpsko gostoprimstvo i kuhinju sa akcentom na hrani pripremljenoj na ćumuru. Celokupnu sliku upotpunjuje autentični enterijer sa prikupljenim predmetima iz prošlosti.
Pastirski doručak
Kavurma
Juneći škembići u saftu
Užički uštipci
Dinar pletenica
Vinogradarski ražnjić
Palačinke sa jabukom i cimetom
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.