
Ovo je najskuplje srpsko jelo, prava je delicija!
Kako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
117. STARI VUK
Avalska 88b, Beograd
Radno vreme: 08.00-24.00
Ovde je uživanje u istinskim srpskim ukusima zagarantovano. Tradicija i kreativnost se spajaju kako bi svakom gostu priredili nezaboravno iskustvo. Ova adresa u Železniku je mesto gde se ukus Srbije rađa na tanjiru.
118. MIRIS JABLANA
Ustanička 205d, Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00
View this post on Instagram
Tradicionalna jela sa roštilja, hladna i topla predjela, kao i sepcijaliteti ispod sača su samo deo ponude. U ovom beogradskom etno kutku svi mogu da se osećaju kao kod kuće.
119. ETNO KUĆA DINAR
Dimitrija Tucovića 82, Vršac
Radno vreme: pon-pet 12.00-24.00; sub-ned 11.00-24.00
View this post on Instagram
Kuća koja neguje tradicionalno srpsko gostoprimstvo i kuhinju sa akcentom na hrani pripremljenoj na ćumuru. Celokupnu sliku upotpunjuje autentični enterijer sa prikupljenim predmetima iz prošlosti.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Uprkos izazovima, poput nedostatka radne snage, rastućih troškova i administrativnih prepreka, ugostiteljski sektor pokazuje prilagodljivost. Prem...
pročitaj jošSamo dva meseca od otvaranja, restoran Lilo u San Dijegu, u kojem je jedan od ključnih članova tima naš chef Dušan Todić, dobio je izuzetno priznan...
pročitaj jošPlanetarno popularan chef odavno prepoznat kao britanski kulinarski brend, Jamie Oliver proširio je svoje međunarodno prisustvo otvaranjem Jamie’s ...
pročitaj još