
CafeBar & Restoran vodič kroz niške kafane, ovde i dalje živi merak
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji za izbor Tradicionala 2025.
117. STARI VUK
Avalska 88b, Beograd
Radno vreme: 08.00-24.00
Ovde je uživanje u istinskim srpskim ukusima zagarantovano. Tradicija i kreativnost se spajaju kako bi svakom gostu priredili nezaboravno iskustvo. Ova adresa u Železniku je mesto gde se ukus Srbije rađa na tanjiru.
118. MIRIS JABLANA
Ustanička 205d, Beograd
Radno vreme: 08.00-23.00
View this post on Instagram
Tradicionalna jela sa roštilja, hladna i topla predjela, kao i sepcijaliteti ispod sača su samo deo ponude. U ovom beogradskom etno kutku svi mogu da se osećaju kao kod kuće.
119. ETNO KUĆA DINAR
Dimitrija Tucovića 82, Vršac
Radno vreme: pon-pet 12.00-24.00; sub-ned 11.00-24.00
View this post on Instagram
Kuća koja neguje tradicionalno srpsko gostoprimstvo i kuhinju sa akcentom na hrani pripremljenoj na ćumuru. Celokupnu sliku upotpunjuje autentični enterijer sa prikupljenim predmetima iz prošlosti.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Za magazin Cafe Bar & Restoran Ratko Iveković je još jednom dao svoj doprinos. Ovog puta na temu - kako raspored stolova utiče na profit restor...
pročitaj jošKada restoran u ponudi ima nepunih 50 vina na čašu, onda znate da vas čeka gastronomski užitak. Još kad znate da hranu sprema talentovani chef Uroš...
pročitaj jošAna Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj još