tradicionala 2025
16.11.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Najbolji restorani sa tradicionalnim i autentičnim jelima Srbije

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje izbor:

Tradicionala 2025 – najbolji restorani sa tradicionalnim i autentičnim jelima Srbije

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

tradicionala 2025

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

91. BERMET VILLA
Trg Branka Radičevića 5, Sremski Karlovci
Radno vreme: 08.00-23.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bermet Villa 🍁 (@bermetvilla)

Idealno mesto za uživanje u specijalitetima vojvođanske kuhinje uz vina iz lokalnih vinarija.

 

  • Slovački kulen
  • Potaž od šumskih pečurki
  • Teleći perkelt
  • Svinjski file u pršuti
  • Sremska kobasica na roštilju
  • Dimljena butkica u sosu od rena
  • Šnenokle

92. L’EQUIPE MONTAGNE
Miladina Pećinara 64, Zlatibor
Radno vreme: 08.00-23.00


Gosti istančanog ukusa kojima je hedonizam način života svakako će uživati u elegantnom i komfornom prostoru i gastronomskoj ponudi.

  • Uštipci sa kulenom
  • Pita sa teletinom
  • Pohovana paprika sa sirom
  • Svinjski file u vinskom sosu
  • Rolovana piletina
  • Cepkana dimljena butkica
  • Dimljena pastrmka

93. PROLEĆE
Vuka Karadžića 11, Beograd
Radno vreme: 10.00-23.00


Mesto za gurmane sa sve stolovima sa crvenim kariranim stolnjacima i konobarima u belim košuljama.

  • Pihtije
  • Kačamak od potočarskog brašna
  • Teleća čorba
  • Sarmice od zelja
  • Goveđi gulaš
  • Proleće pljeskavica
  • Orasnice

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: AI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije