
Beogradski restoran Cvetić, fuzija ukusa tradicije i moderne kuhinje
U moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošNalazi se u prekrasnom okruženju Karađorđevog parka i ima prostranu zastakljenu baštu u kojoj se uživa i u prirodi i u hrani. Jela s menija su sjajan odgovor na sva raspoloženja i za sve ukuse: jednog dana će tako izbor biti specijalitet od presovane prasetine ili sarma, a drugog biftek s guščijom džigericom u sosu od crvenog vina ili posebno pripremljen ramstek koji zri 40 dana i ima specifičnu aromu.
Ljubiteljima morskih i rečnih specijaliteta „Peršun” nudi gambore s mešavinom bibera, crvenu buzaru s rakovima, hrskavi smuđ u belom aromatičnom sosu, kao i ribu po autorskim receptima šefa Radoja Jugovića.
Sva jela pripremljena su od pažljivo biranih i svežih namirnica domaćih dobavljača. Zbog toga, u zavisnosti od nabavke, restoran nudi i „jelo dana” van menija, poput rolovanih telećih rebara u sopstvenom sosu koji se tope u ustima, butkice na podvarku sa sosom od rena ili Karađorđeve šnicle sa domaćim čipsom, koju svi klinci obožavaju. Gosti imaju i jedinstvenu mogućnost poručivanja hrane na bazi otvorenog „a la carte“, to jest samostalnog kreiranja sopstvenog jela. Poslastice su visokog kvaliteta, a izdvajaju se domaće vruće krofnice sa džemom ili čokoladnim nadevom, Čokoholija desert na bazi tamne belgijske čokolade, maskarpone krema i sezonskog voća, Tiramisu serviran na jedinstven način ili posni kolač od kestena. S obzirom na svoju sjajnu atmosferu i zagarantovanu harmoniju ukusa, restoran „Peršun” svakako treba da se nađe na vašoj mapi za opuštenu kafu uz kolač posle šetnje parkom, zanimljiv doručak vikendom, branč ili poslovnu večeru uz vrhunska domaća i strana vina.
Adresa: Nebojšina 6, Beograd
Radno vreme: od 9 do 20 h
Telefon: 069/330-9005
Instagram: restoranpersun
Ugostiteljstvo je grana privrede u kojoj je jedina konstanta neprestana promena i evolucija. U industriji gde opstanak i uspeh zavise od sposobnost...
pročitaj jošU svetu ugostiteljstva, gde su kvalitet usluge i ukupni utisak gosta na prvom mestu, komunikacija često ostaje nevidljiv, a ipak najznačajniji alat...
pročitaj jošKada restoran u ponudi ima nepunih 50 vina na čašu, onda znate da vas čeka gastronomski užitak. Još kad znate da hranu sprema talentovani chef Uroš...
pročitaj još