
Restoran Miya: Mediteranski dizajn & sharing meni u Beogradu
Restoran Miya nastao je kao rezultat inovativnog koncepta studija BAAL Design (@baaldesign), pod rukovodstvom arhitekte Alekse Babića, a enterijer ...
pročitaj jošGermknedla je austrijska poslastica od dizanog testa koja se puni džemom ili nekim drugim filom, te kuva na pari. Cafe Bar & Restoran vam donosi recept kako ih prave u restoranu Ederhof koji se nalazi u prestižnom austrijskom ski centru Nassfeld.
SASTOJCI:
* 500 g belog brašna
* 7 g instant kvasca
* 1 kašičica soli
* 65 g šećera
* 70 g otopljenog maslaca
* 250 ml punomasnog mleka
* 1 jaje
* 1 žumance
* 1 jaje
* ½ kašičice ekstrakta vanile
ZA FIL:
* 10 kašičica kreme od lešnika (tipa eurokrem)
ZA POSIP:
* 25 g mlevenog maka
* 15 g šećera u prahu
PRIPREMA:
Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, so i šećer) s vlažnim (maslac, mleko, jaje, žumance i ekstrakt vanile) pa ih mesite oko deset minuta. Trebali biste dobiti mekano i glatko testo koje nije ni previše lepljivo, ni previše suvo.
Odložite testo u posudu, prekrijte ga krpom i pusite ga da se diže dok ne se udvostruči.
Lagano pobrašnite podlogu na kojoj ćete razvući testo. Testo razvucite u oblik kobasice te podelite na deset jednakih komada.
Svaki komadić testa izravnajte, u sredinu stavite kašičicu krema i napravite knedle. Napravljene knedle lagano pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još 60 minuta.
Knedle bi trebalo kuvati 15 minuta na pari. Gotove knedle premažite rastopljenim maslacem i pospite makom i šećerom u prahu.
Restoran Miya nastao je kao rezultat inovativnog koncepta studija BAAL Design (@baaldesign), pod rukovodstvom arhitekte Alekse Babića, a enterijer ...
pročitaj jošU samom srcu Batajnice, pizzeria Da Luca je nezaobilazna adresa za sve istinske ljubitelje dobrog zalogaja. Iako po imenu asocira na italijansku k...
pročitaj jošPuter Fine Bistro je primer kako postojana vizija i pažljivo građen kvalitet mogu stvoriti brend koji se samostalno izdvaja. Na inspirativnom ćošku...
pročitaj još