Restoran Delirium: Glasni ukusi u tišini
Molekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošGermknedla je austrijska poslastica od dizanog testa koja se puni džemom ili nekim drugim filom, te kuva na pari. Cafe Bar & Restoran vam donosi recept kako ih prave u restoranu Ederhof koji se nalazi u prestižnom austrijskom ski centru Nassfeld.
SASTOJCI:
* 500 g belog brašna
* 7 g instant kvasca
* 1 kašičica soli
* 65 g šećera
* 70 g otopljenog maslaca
* 250 ml punomasnog mleka
* 1 jaje
* 1 žumance
* 1 jaje
* ½ kašičice ekstrakta vanile
ZA FIL:
* 10 kašičica kreme od lešnika (tipa eurokrem)
ZA POSIP:
* 25 g mlevenog maka
* 15 g šećera u prahu
PRIPREMA:
Pomešajte suve sastojke (brašno, kvasac, so i šećer) s vlažnim (maslac, mleko, jaje, žumance i ekstrakt vanile) pa ih mesite oko deset minuta. Trebali biste dobiti mekano i glatko testo koje nije ni previše lepljivo, ni previše suvo.
Odložite testo u posudu, prekrijte ga krpom i pusite ga da se diže dok ne se udvostruči.
Lagano pobrašnite podlogu na kojoj ćete razvući testo. Testo razvucite u oblik kobasice te podelite na deset jednakih komada.
Svaki komadić testa izravnajte, u sredinu stavite kašičicu krema i napravite knedle. Napravljene knedle lagano pobrašnite, prekrijte krpom i pustite da se dižu još 60 minuta.
Knedle bi trebalo kuvati 15 minuta na pari. Gotove knedle premažite rastopljenim maslacem i pospite makom i šećerom u prahu.
Molekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošNema tog ugostiteljskog objekta koji nije bio suočen sa neprijatnošću koju donosi negativna Google recenzija. Ipak, sa njihovim eventualnim porasto...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj još