Pretraga
Restoran 18.09.2020

Francuska tradicionalna kuhinja ušuškana na Dorćolu

Svetislav Stojanović

Na Dorćolu je otvoren autentičan restoran francuske kuhinje. Dizajn podseća na male, ušuškane pariske bistroe s udobnim nameštajem i motivima i simbolima poznate prestonice.

Flamm je, inače, naziv za picu koja se razlikuje po tome što se testo priprema s belim vinom, prepeličjim jajima i medom. U Alzasu je to poznato domaće jelo. Najbolje se uparuje s belim vinom poput vina Jelić, Stojanović i Veličković, koja su u ponudi ovog restorana.

Šef kuhinje Zoran Mladenović preneo je internacionalno iskustvo koje je stekao na proputovanju kroz Francusku, i to ne iz centralnih delova već prvenstveno iz poseta tradicionalnim seoskim domaćinstvima.

U ponudi su jela poput ramsteka u pivu, prasećih rebaraca, piletine s kamamberom u francuskom bagetu, sveže kolenice, salate s cveklom i kozjim sirom, salate s piletinom konfi. Sve namirnice proverenog su kvaliteta. Za kvalitetan početak dana za doručak na meniju je originalni French toast, koji se sastoji od četiri slana i četiri slatka tosta po veoma pristupačnoj ceni.

Ponuda deserata menja se na dnevnom nivou, a kao specijaliteti ističu se Flamm čokoladna torta, Crem brule i Mamina torta (torta po tajnom receptu kuvarove majke). Lokal poseduje baštu od 30 mesta i pet-fendli je.

FLAMM
Adresa: Strahinjića bana 72a, Beograd
Radno vreme: 9.00–23.00
Telefon: 011/450-91-78
Lokal je pušački.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.