
TIS Snabdevanje, svežina, kvalitet i higijena u vašem restoranu
U HoReCa sektoru, vrhunska usluga počinje od pažljivo odabranih sastojaka i besprekornog higijenskog standarda. TIS Snabdevanje je vaš pouzdan part...
pročitaj jošMnogi Beograđani znaju za mesto gde se već skoro 40 godina kupuju najkvalitetniji komadi mesa koje svakoga dana majstorski priprema uigran tim spretnih i ljubaznih mladih ljudi – uvek spremnih da pruže i savet te nesebično podele svoje znanje i zavidno gastronomsko iskustvo
Naravno, u pitanju je Morava, nekad mala porodična zanatska radnja koju je sada, već davne 1985. godine, pokrenuo Dragan Mijajlović, sa ciljem da svojim komšijama ponudi uvek najkvalitetnije i najsvežije meso. Beograđani su vrlo brzo prepoznali Draganov trud i nagradili ga svojom lojalnošću. Svoju strast i umeće, Dragan je preneo na svoja tri sina, Branka, Marka i Miloša, mlade i vredne momke koji su od 2005. godine nastavili očevim stopama. I ne samo to. Tri brata su, vođeni svetskim trendovima u mesnoj industriji i kulinarstvu, u ovaj porodični biznis uneli i brojne novine, modernizujući ga i šireći portfolio svojih usluga, ali sve vreme oslanjajući se na tradiciju i vrednosti koje im je otac Dragan sa ponosom preneo.
Tako je Mesara Morava, osim snabdevanja svojih dragih komšija, postala i veoma važan snabdevač brojnih renomiranih restorana i hotela širom Srbije, pa se tako uspešno pozicionirala i u HoReCa segmentu poslovanja.
Svoju bogatu ponudu, Morava je upotpunila i Dry Aged programom junetine, pa je tako postala jedna od prvih mesara koja je u svoju standardnu ponudu uvrstila i vrhunske komade mesa izuzetnog ukusa i teksture, nastalih u procesu suvog zrenja u strogo kontrolisanim uslovima.
T-bone steak
Popularni program Dry Aged Mesare Morava danas sadrži više vrsta specijalno obrađenih vrhunskih stekova, kao što su Ribeye, T-bone, Tomahawk i biftek, koji su brzo postali veoma popularni i cenjeni, kako kod građana, tako i kod stručne javnosti.
Ne treba zaboraviti ni prepoznatljive Moravine ćevape, autentični tatar biftek, koga se ni vrhunski kuvari prestoničkih restorana ne bi postideli, ali ni juneći ossobuco, teleće obraze i druge, danas manje poznate, vrhunske komade mesa, koje „Moravci” pokušavaju da spasu od zaborava i vrate na domaću kulinarsku scenu, jer svojim kvalitetom i ukusom ovi komadi mesa to svakako zaslužuju.
Morava Meat Concept Store
Polako ulazeći u petu deceniju, Mesara Morava otpočinje sa širenjem i stvaranjem mreže maloprodajnih objekata. Za početak, Morava otvora svoja vrata u Zemunu, gde će u reprezentativnom objektu u neposrednoj blizini čuvene pijace, u svom prepoznatljivom stilu, svoju autentičnu ponudu učiniti dostupnim i sugrađanima s druge strane reke, dok će se sa jednim potpuno novim prodajnim objektom simbolično vratiti i na mesto gde je sve počelo, na Palilulsku pijacu, gde se otvara Meat Concept Store, jedinstveno mesto u Beogradu, gde će kupac moći ne samo da kupi vrhunsko meso već, ukoliko želi, u njemu i da uživa, a sve uz gutljaj dobro uparenog vina, vrhunskog piva i drugih prigodnih delikatesa.
View this post on Instagram
Bez obzira na širenje, jedno je sigurno: prijateljski odnos i beskompromisni kvalitet ostaće obeležja po kojima će se Mesara Morava uvek prepoznavati!
CHUTY’S Street Food franšiza restorana donosi na tanjiru tradiciju tajlandske kuhinje koju prate vrhunski ukusu, najkvalitetnije namirnice i dobra ...
pročitaj još