13.12.2020 Street Food

Mesara Morava – spoj tradicije i modernih gastronomskih trendova

Mnogi Beograđani znaju za mesto gde se već skoro 40 godina kupuju najkvalitetniji komadi mesa koje svakoga dana majstorski priprema uigran tim spretnih i ljubaznih mladih ljudi – uvek spremnih da pruže i savet te nesebično podele svoje znanje i zavidno gastronomsko iskustvo

Osnovana 1985. godine s ciljem da komšijama ponudi najkvalitetnije meso

Naravno, u pitanju je Morava, nekad mala porodična zanatska radnja koju je sada, već davne 1985. godine, pokrenuo Dragan Mijajlović, sa ciljem da svojim komšijama ponudi uvek najkvalitetnije i najsvežije meso. Beograđani su vrlo brzo prepoznali Draganov trud i nagradili ga svojom lojalnošću. Svoju strast i umeće, Dragan je preneo na svoja tri sina, Branka, Marka i Miloša, mlade i vredne momke koji su od 2005. godine nastavili očevim stopama. I ne samo to. Tri brata su, vođeni svetskim trendovima u mesnoj industriji i kulinarstvu, u ovaj porodični biznis uneli i brojne novine, modernizujući ga i šireći portfolio svojih usluga, ali sve vreme oslanjajući se na tradiciju i vrednosti koje im je otac Dragan sa ponosom preneo.

Tako je Mesara Morava, osim snabdevanja svojih dragih komšija, postala i veoma važan snabdevač brojnih renomiranih restorana i hotela širom Srbije, pa se tako uspešno pozicionirala i u HoReCa segmentu poslovanja.
Svoju bogatu ponudu, Morava je upotpunila i Dry Aged programom junetine, pa je tako postala jedna od prvih mesara koja je u svoju standardnu ponudu uvrstila i vrhunske komade mesa izuzetnog ukusa i teksture, nastalih u procesu suvog zrenja u strogo kontrolisanim uslovima.

T-bone steak

Dry Aged program vrhunskih stekova

Popularni program Dry Aged Mesare Morava danas sadrži više vrsta specijalno obrađenih vrhunskih stekova, kao što su Ribeye, T-bone, Tomahawk i biftek, koji su brzo postali veoma popularni i cenjeni, kako kod građana, tako i kod stručne javnosti.
Ne treba zaboraviti ni prepoznatljive Moravine ćevape, autentični tatar biftek, koga se ni vrhunski kuvari prestoničkih restorana ne bi postideli, ali ni juneći ossobuco, teleće obraze i druge, danas manje poznate, vrhunske komade mesa, koje „Moravci” pokušavaju da spasu od zaborava i vrate na domaću kulinarsku scenu, jer svojim kvalitetom i ukusom ovi komadi mesa to svakako zaslužuju.

Morava Meat Concept Store

Polako ulazeći u petu deceniju, Mesara Morava otpočinje sa širenjem i stvaranjem mreže maloprodajnih objekata. Za početak, Morava otvora svoja vrata u Zemunu, gde će u reprezentativnom objektu u neposrednoj blizini čuvene pijace, u svom prepoznatljivom stilu, svoju autentičnu ponudu učiniti dostupnim i sugrađanima s druge strane reke, dok će se sa jednim potpuno novim prodajnim objektom simbolično vratiti i na mesto gde je sve počelo, na Palilulsku pijacu, gde se otvara Meat Concept Store, jedinstveno mesto u Beogradu, gde će kupac moći ne samo da kupi vrhunsko meso već, ukoliko želi, u njemu i da uživa, a sve uz gutljaj dobro uparenog vina, vrhunskog piva i drugih prigodnih delikatesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mesara Morava (@mesara.morava)

Bez obzira na širenje, jedno je sigurno: prijateljski odnos i beskompromisni kvalitet ostaće obeležja po kojima će se Mesara Morava uvek prepoznavati!

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: MESARA MORAVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije