Restoran Vinogradi u Grockoj služi nekoliko autorskih jela
Izvanredna lokacija i čudesan vidikovac, nacionalna jela sa diskretnim pomakom ka modernom i ljubazna usluga su samo neki od epiteta kojim bi se mo...
pročitaj jošTako jednostavne, a tako zabavne. I nema ko ih ne voli. Slane, slatke, sa nadevom, sa malo šećera i cimeta, ili čak i prazne – palačinke su zakon!
Evo ideje, kako bi bile još zabavnije. Isprobajte zebrasti print i videćete da će reakcija gostiju biti fenomenalna. Sve što je potrebno da odvojite jedan deo uobičajene smese za palačinke i dodati joj toliko kakaa ili instant kafe da poprimi braon boju.
Kad ste tamnu smesu dobro umutili prebacite je u čistu bočicu (recimo od kečapa, ili nekog sosa) sa otvorom kroz koji ćete moći lako istisnuti šare. Postupak je jednostavan, kada sipate u tiganj i nakon što se malo stisne, nacrtajte tamnijom smesom krugove i ispecite do kraja.
SASTOJCI:
* 3 jaja
* 350 ml mlijeka
* 300 g brašna
* 200 ml kisele vode
* 15 g kakaa
malo soli
ulje za prženje
PRIPREMA:
Umutite jaja i so, pa dodajte mleka, vode, brašna, mešajući dok ne dobijete odgovarajuću gustoću. Petinu smese odvojite i pomešajte sa kakaom, pa prebacite u bočicu.
Ulijte palačinku u tiganj i kad se malo stisne braon smesom nacrtajte krugove. Kad je pečena okrenite je na drugu stranu i pecite oko pola minute.
Poslužite sa čokoladnim namazom, ali ćete možda najbolji efekat dobiti sa crveno jarkim pekmezom od višnje.
Bilo da je vreme ručku ili večeri, da ste sa prijateljima u restoranu ili sami kod kuće i naručujte hranu – uvek je pravo vreme za pizzu. O višedec...
pročitaj jošTofu bez soje? Je li to moguće? Chef Kirti Bhoutika nas je uverila da je moguće. Ova pobednica pete sezone takmičenja Master Chef Indija ga pravi o...
pročitaj jošKongres pod nazivom Gastronomske manifestacije Balkana - Značaj i mogućnosti biće održan 23. i 24. marta ove godine u Sremskim Karlovcima. Kongres...
pročitaj još