
Ukusi Alzasa na vrhu Srbije: Michelin večera Michela Hussera u La Pisti
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošIzuzetno jednostavni sastojci daju raskošnu, pufnastu palačinku iz rerne. Uz Kikkoman recept za holandske palačinke imaćete raskošan obrok. Ova vrsta palačinke poznata je kao duch baby, a često se pravi za doručak ili užinu.
Savršeno se slaže sa svežim voćem, medom ili džemom. Nežna tekstura holandske palačinke i zlatno-smeđa korica osvajaju na prvi zalogaj, a njena priprema je brza i laka, što je čini idealnom za svaku priliku.
Kikkoman recept za holandske palačinke dolazi u slanoj verziji, sa notom egzotike tj. Kikkoman Ponzu Citrus Soja Sosom.
View this post on Instagram
SASTOJCI (za 2 osobe)
Za serviranje
Zagrejte rernu na 200°C i stavite dva livena tiganja u rernu na 20 minuta. Pomešajte brašno, mleko, jaja i Kikkoman Ponzu u glatku smesu.
Izvadite tiganje iz rerne i namažite ih puterom. Brzo rasporedite smesu između dve posude i vratite ih u rernu. Pecite oko 15 minuta.
Operite i osušite brokoli i isecite na manje komade. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckani brokoli. Pržite 3 minuta, stalno mešajući. Dodajte iseckani beli luk i Kikkoman Ponzu i pržite još malo.
Svaku pečenu palačinku prelijte polovinom burate, brokolijem, pršutom i čeri paradajzom, ukrasite svežim bosiljkom i pospite svežim mlevenim biberom. Takođe, možete preliti palačinke sa Kikkoman Ponzu Limunom.
Kikkoman Foods Europe B.V.
Distriburer Spices of the World d.0.0.
Jurija Gagarina 227/35, Beograd
Tel. +381 11 7184 781
IG @spices.rs
Meggle Barista mleko garantuje bogatu, kremastu penu i idealnu teksturu za latte art, zahvaljujući svojoj specijalnoj formuli. Meggle Barista mlek...
pročitaj jošMoka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj jošSOL2EXPO, vodeći događaj u industriji maslinovog i biljnog ulja, održaće se od 2. do 4. marta 2025. u Veroni. Ovaj događaj, evolucija tradicionalno...
pročitaj još