01.07.2022 Food

2. jul Sava Promenada! Prvi festival jagodastog voća u Beogradu

Upoznajte preko 20 srpskih izlagača, uz degustaciju i edukativno-muzički program na Sava Promenadi ispred Galerije.

Promocija srpskog jagodastog voća

Domaće voće i proizvode od jagodastih plodova predstaviće više od 20 srpskih proizvođača, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović svečano će otvoriti festival.
Srbija je poznata po jagodastom voću. Smrznuta malina je vodeći izvozni proizvod srpske prehrambene industrije, a na sve većim površinama gaji se jagodasto voće poput borovnica, jagoda ili kupina. Osnovna misija festivala je promocija srpskog jagodastog voća i povezivanje proizvođača, prerađivača i kupaca na domaćem i stranom tržištu i dalji razvoj sektora po kome je Srbija poznata širom sveta.

Spoj voća, edukacije i muzike

U okviru popodnevnog programa posetioci će na Sava Promenadi moći da isprate panel posvećen održivoj poljoprivredi, na kome će učestvovati predstavnici Privredne komore Srbije, Serbia Organica, ambasade Kraljevine Holandije i Dunav osiguranja. Organizatori su pripremili nagradne igre, degustacije i obrazovne radionice. Za kraj večeri posetioci će moći da uživaju u popularnim numerama grupe “Frajle”, čiji nastup počinje u 20.30.
Sava Promenada će u subotu biti pretvorena u idealnu lokaciju za uživanje u spoju voća, edukacije i muzike, ali i u svemu što pruža opuštajući pogled na reku. Ulaz na manifestaciju je slobodan, a radno vreme festivala je od 9 do 22 časa.

FOTO: TC GALERIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije