Cocktail laboratorija
01.07.2022 Cafe Bar

Šanker iz Novog Sada izazvao obračun na društvenim mrežama

Muškarac iz Novog Sada postavio je oglas i zavrteo Fejsbuk! A tražio je samo jedno, platu od 90.000 dinara za radno mesto – šanker!

Većina je bila na strani šankera!

“Šanker sa iskustvom, tražim posao, plata minimum 90.000 dinara”, glasi oglas u jednoj od novosadskih Fejsbuk grupa posvećenoj nalaženju posla i radnika.
Reakcije su bile različite. Pored onih u kojima mu predlažu lokale za koje imaju informacije da trenutno traže šankere, javile su se i osobe koje nisu krile svoje iznenađenje očekivanom platom.
“Mislim da lekari iz DZ nemaju toliko”, iskomentarisala je jedna od članica grupe, na šta je dobila odgovor da su nam „zato plate tako jadne i mizerne jer kad se neko usudi da traži platu kakvu zaslužuje, svi ga napadaju i skaču mu u oči„.

barmen tiki koktel

„Ulagao je u sebe, učio, radio….“

Neko je dodao da za veliku platu treba biti i školovan, a neki da će u Srbiji to teško postići. Ipak, autor objave naišao je i na veliku podršku Novosađana, koji podržavaju stav da treba ceniti svoj rad.
“Ulagao je u sebe, učio, radio… I treba da traži toliko ako misli da vredi toliko… Svaka čast, srećno”, jedan je od takvih odgovora.
Mnogi su se složili sa tim da dobri barmeni koji, između ostalog, umeju da prave i koktele, imaju jake plate, jer je novac koju on donese vlasniku lokala ogroman.
“Bravo. Ovako svako treba da vrednuje svoj rad. Onda kada svi budemo tražili više, poslodavac neće imati izbora osim da da više”, uverena je jedna sugrađanka.
Neki smatraju da je i tražena svota mala i da momak traži više da bi dobio onoliko koliko bi trebalo da dobije, jer poslodavci obično smanje očekivani iznos.
“Malo je to, brale“, „Srećno i ne odustaj“, „Ako ne ceniš sam sebe neće te ceniti ni drugi“…, ovako su članovi grupe podržali šankera, a nisu prezali ni da izgrde one koji se iščuđavaju njegovoj hrabrosti da traži, prenosi portal mojnovisad.com.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: MOJNOVISAD.COM

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije