Putovanje u Palermo: Hrana i vino bisera Sicilije
Sicilija je jedna od najsiromašnijih regija Italije, pa se to primeti i na ulicama glavnog grada. No, bez obzira na lošiji standard Palermo je grad...
pročitaj jošKlasični koktel internacionalnog kalibra dobio je regionalni pečat. Za novu ideju zaslužna je Carlotta Linzalata, barlady svetskog glasa koja sarađuje sa Compagnia dei Caraibi.
“Za kreiranje ove zavodljive sicilijanske verzije inspirisali su me Tiki kokteli, koji ulaze u sastav klasika kao što su Zombie i Mai Tai, i baziraju se na rumu, začinima i egzotičnom voću. Na bazi je svežeg soka od pomorandže i vina Passito di Pantelleria, a služi se uz cannolo napunjen ovčjom rikotom koja je aromatizovana – nećete verovati – marakujom”, kaže Carlotta koja je pristala da podeli recept za Sicilijanski Tiki.
150 ml vina Passito di Pantelleria
40 ml soka od pomorandže
35 ml ruma Diplomàtico Mantuano
30 ml soka od kajsije
20 ml ruma Diplomàtico Reserva Exclusiva
15 ml likera Falernum Mr. Three
Međunarodni slatki megalit, đanduja - izaziva najpozorniju svetsku pažnju samo na spomen imena legendarne italijanske čokoladne mešavine. Nekada de...
pročitaj jošNovi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije. La Cucina & Vino slavi Uskrs sa svojim vernim čitateljk...
pročitaj jošKada je Air Serbia prošle godine najavio uvođenje direktne linije za Palermo tokom leta, nije bilo dileme. Već u februaru su kupljene karte i to go...
pročitaj još