La Cucina & Vino novi broj proleće 2024

U prodaji: Novi, prolećni, broj magazina La Cucina & Vino

Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije.

La Cucina & Vino slavi Uskrs sa svojim vernim čitateljkama i čitaocima

Najpoznatija italijanska izreka koja se veže za Uskrs glasi: Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi – što bi u prevodu značilo da Božić treba provesti sa porodicom, a Uskrs s kime god želite. U praksi Italijani uskršnju nedelju ipak provode sa porodicom, ali zato je ponedeljak rezervisan za prijatelje, na primer na izletu ili pikniku. Mnogi gradovi održavaju besplatne koncerte ili neobične tematske igre koje uključuju simbol Uskrsa – jaje; a sve je, naravno, propraćeno dobrom italijanskom hranom i neizostavnim vinom.

La Cucina & Vino novi broj proleće 2024 recepti

La Cucina & Vino: Kuvar je prepun recepata obojenih prolećnim bojama

Poštujući italijansku tradiciju, La Cucina & Vino će proslaviti Uskrs sa vama, dragim prijateljima koji delite zajedničku strast prema italijanskoj kuhinji.
Za srećan početak proleća smo nazdravili sa Bellini koktelom, a sa naslovne stranice vam se smeše tortine koje smo pripremili sa svežim povrćem. Kuvar je prepun recepata obojenih prolećnim bojama koje unose radost i zdravlje. Zavirili smo u pušnicu i narezali kalabrijsku kobasicu Soppressatu, a odmah do nje, na trpezu smo izneli Stracchino, sir od mleka krava koje su pasle na visokim pašnjacima Lombardije.

La Cucina & Vino novi broj proleće 2024 Pizza iz tiganja

La Cucina & Vino: 5 pizza iz tiganja

Posluživanje punjenih jaja je u starom Rimu bilo gotovo obavezno, a za glavno jelo smo pripremili jagnjetinu. Naravno, uz ruzmarin i čašu kvalitetnog Primitiva. Da pizza ne mora da se priprema u rerni svedoče i naših pet recepata za pripremu najpopularnijeg italijanskog izuma – u tiganju ili na roštilju.

La Cucina & Vino novi broj proleće 2024 Rim

La Cucina & Vino: Otkrivamo skrivene dragulje Rima

Nedaleko od Modene nastala je torta Barozzi, grešno ukusna, a u njoj mogu uživati i oni intolerantni na gluten. Pošto verujemo da nema intolerantnih na leto, a pogotovo ne na letovanje, predlažemo vam 12 destinacija za uzbudljivi odmor. Putovanje nastavljamo do italijanske prestonice i otkrivamo vam skrivene dragulja Rima, Večnog grada u koji svi putevi vode.

La Cucina & Vino novi broj proleće 2024 NASLOVNA

Ako za vas letovanje znači peščane plaže i smaragdno more, onda ćete obožavati putopis sa Sardinije. A kada se već nađete u Italiji, da vas ne bi “žigosali” kao neukog turistu, pojašnjavamo vam običaj Sospeso kafe. Zrela i sočna jagoda je zvezda našeg slatkog dela, a pored nje i torta Mimosa, koja je svetu predstavljena na izložbi torti u Sanremu.

La Cucina & Vino novi broj proleće 2024 Sardinija

La Cucina & Vino: Peščane plaže i smaragdno more Sardinije

Vikend smo proveli u Pizi i uverili se da pored Krivog tornja ovaj gradić u Toskani ima toliko toga da nam ponudi. Ako smo se u Pizi i iznenadili, ostrvo Kapri je opravdalo epitet bisera Napuljskog zaliva.
Krstarenje obalom Italije smo nastavili u potrazi za vinima sa mirisom i ukusom soli, a posebno interesantno nam je bilo vino Sangue di Giuda, kao i zašto je dobilo naziv Judina krv.

La Cucina & Vino novi broj proleće 2024 recepti sa jagodama

La Cucina & Vino: Najlepši recepti sa jagodama

Brojna jela italijanske kuhinje su udenuta u kuhinje širom sveta, a ponajviše u američkoj. I zato vam predstavljamo 10 italijanskih jela koja to nisu, ali vas niko ne sprečava da ih isprobate. Štaviše, jer je u tim jelima utkana ljubav prema Italiji, nostalgična i setna, ali i radosna dok se u njoj uživa jer podseća na rodni kraj.

Ne znam koliko vas se seća italijanskog magazina Gioia (Radost). Od 1937. godine je bio radost za sve dame koje su volele modu. Prestao je da izlazi 2018. godine. Ali to svakako nije razlog da gioia ne obeleži vaše praznične dane, celo proleće, godinu, život…

Vidimo se na leto u najlepšem magazinu
La Cucina & Vino: gastronomija + vina + putovanja

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.