Italijanska letnja trpeza holivudskog glumca Stenlija Tučija

Stenli Tuči: Italijanska letnja trpeza holivudskog glumca

Slavni glumac Stenli Tuči u intervjuu za naš magazin otkriva kako biti odličan domaćin na letnjim zabavama

Stenli Tuči: Italijanska letnja trpeza

Kada je na CNN, u februaru 2021. godine, otpočelo emitovanje prve sezone dokumentarca Stenlija Tučija, „U potrazi za Italijom“, to je bilo pravo vreme, jer smo nakon godinu dana trajanja pandemije svi bili gladni putovanja. Dokumentarna serija u nastavcima, o italijanskim regionalnim kuhinjama, ponudila je savršenu mešavinu dekadentnih jela i očaravajućih pejzaža utolivši nam glad, dok je u isto vreme budila želju za još.

Kao domaćin i producent serije nagrađene nagradom „Emmy“, Tuči ide stopama legendarnog Entonija Burdena, čije odsustvo i dalje osećamo mi koji uzbuđeno stvaramo istoriju i kulturu našim „mesom i krompirima“. Harizmatičan i autentičan, Tuči putuje zemljom svojih predaka, isprobavajući stara i nova jela. „Ono što mi je interesantno u vezi sa Italijom je da tu imate drevne kulinarske tradicije“, kaže Tuči, „ali onda imate ove kuvare koji ih uzimaju i prevrću naglavačke.“

Italijanska letnja trpeza holivudskog glumca Stenlija Tučija

Od početka pandemije Tuči je na Instagramu delio svoju ljubav prema kuvanju i koktelima, tako što je mešao savršeni Negroni za svoju ženu i pokazivao kako napraviti špagete sa tikvicama alla Nerano, jelo od testenine za koje Tuči kaže da mu je promenilo život. Sve ovo je dodatno učvrstilo nov „tastemaker“ status šezdesetogodišnjeg glumca, koji je postao globalni ambasador brenda za džin Tanqueray No. Ten i sudija na takmičenju Diageo World Class Canada, održanom tokom proleća u Montrealu.

Pratioci Tučijevog rada će biti srećni što Stenli uskoro počinje snimanje o još četiri italijanska regiona, uključujući Pulju i Sardiniju. Zamolili smo Tučija da nam otkrije neke od omiljenih stvari koje po njegovom mišljenju leto čine lepšim.

Koji je vaš omiljeni letnji koktel?
Posebno volim votka tonik ili džin tonik sa krastavcem, ili možda malo mente. Tako je osvežavajuće. Takođe, volim da pijem pića na bazi Pimm’s džina, ali je teško. Ne možete previše uživati (smeh).

Najbolji pratilac letnjih koktela?
Ne volim da jedem previše uz koktel. Hrana koja prati koktel mora biti prava jer se usuprotnom ukusi poništavaju. Preferiram nešto poput sevičea, sušija ili pesce crudo u kombinaciji sa martinijem. Ostrige sa martinijem? Hajde, šta je bolje od toga?

Kada želite da razmazite goste, šta im pripremite?
Nisam neverovatno sofisticirani kuvar, ali volim da pravim jela koja moji prijatelji ne bi sami napravili ili ne znaju kako da naprave. Često se odlučim da napravim jednostavno jelo sa testeninom. Ponekad moja žena napravi njoke, a pripremim sos od svežeg paradajza sa maslinovim uljem, malo belog i crnog luka, bosiljka, a zatim dodam sveže škampe ili norveške jastoge. Volim da ih super-brzo skuvam na pari uz njoke sa sosom.

Savršena letnja pasta?
Uzmite lep zreo paradajz šljivar ili chery paradajz i ostavite ih da se mariniraju nekoliko sati u maslinovom ulju i belom luku. Nemojte koristiti previše belog luka. Čen je dovoljan. Zatim uzmite testeninu, možete koristiti penne ili drugu testeninu koju želite, i dodajte marinirani paradajz sobne temperature. Ponekad u to dodam kozji sir, rikotu ili meki sir i izmešam. To je jedna od najboljih stvari, jer vruća testenina skoro da skuva paradajz, a ukus koji daje kombinacija ovih sastojaka je za umreti.

Italijanska letnja trpeza holivudskog glumca Stenlija Tučija

Caprese pasta

Čime zasladite večeru?
Nisam ljubitelj slatkog, tako da se uglavnom oslanjam na sveže voće i laganu kremu na bazi maskarponea. Ali, kad baš želim da se potrudim (smeh), onda im pripremim nešto tradicionalno i iznenađujuće poput torte od pirinča. Naravno, pripremim je dan ranije i služimo je hladnu.

Vaša idealna večera na otvorenom?
U Engleskoj se nikada ne možete osloniti na vreme. Volimo da jedemo napolju, u bašti, kada je to moguće. Imamo zaista divne elemente i mobilijar, tako da i deca uživaju dok postavljaju sto. Napravili smo zidani roštilj i peć za picu. Sledeće što želim da napravim je mesto za otvorenu vatru i roštilj. I onda ću sve da ih ugnjavim sa Fiorentinskim odreskom (smeh).

   Italijanska letnja trpeza holivudskog glumca Stenlija Tučija
Stenli Tuči: Omiljeni koktel Pim’s Collins

SASTOJCI: 6 cl Pim’s džina, 1 cl sirupa od zove, sok od pola limuna, tonik ili pivo od đumbira

Džin, limun i sirup promućkati i sipati preko leda u highball čašu.

Dodati po želji tonik, pivo od đumbira ili ledenu kiselu vodu

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ i SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK i GETTY IMAGES

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije