La Cucina i Vino front naslovna strana

U prodaji je novi broj magazina La Cucina & Vino

Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije.

La Cucina & Vino svoje verne čitateljke i čitaoce poziva na more

Nije loša ona engleska poslovica da kada ti život da limun, napraviš limunadu. Podsticanje optimizma i pozitivnog stava je svima nama potrebno. I osmesi. I kakve sad to veze ima sa italijanskom hranom, gelatom, affogatom ili proseccom? Sad ni sam ne razumem zašto sam postavio ovo pitanje, jer čim pomislimo na Italiju, more i letovanje, osmeh se sam pojavljuje. Čak i dok čekamo zeleno na semaforu dok asfalt gori i dok klima nedovoljno hladi tokom vrelih noći. A odmor, nikako da dođe. A i kad se desi, prođe dok trepnete. Jer, nama “Italijanima”, Italije nikad dosta.

La Cucina i Vino Mocarela sladoled

Ako se još uvek niste odlučili gde ćete, pokušaćemo da vam pomognemo. Možda biste u gastronomsku prestonicu sveta? Da, posetili smo Bolonju, glavni grad Emilije Romanje i otkrili sva njena blaga. A šta kažete na San Remo, raspevanu cvetnu baštu na Rivieri di Fiori. Možda je regija Valdobbiadene, rodno mesto čuvenog prosecca, baš za vas. Nalazi se na samo 50 kilometara od Venecije.

La Cucina i Vino Mocarela Napulj

La Cucina & Vino: Vodimo vas u užurbane ulice Napulja i otvaramo vrata raja

U ovom broju vas vodimo kroz užurbane ulice Napulja, gde ćete upoznati Felinijevu Italiju na najlepši mogući način. Otkrivamo vam Otrantno, mesto gde se spajaju Jadransko i Jonsko more i otvaramo vam vrata raja sa najlepšim plažama Italije. Za sentimentalne duše koje uživaju u putovanju vozom, spremili smo pravu poslasticu. Putovanje od 1.000 kilometara, od Đenove do Ređo di Kalabrije, duž čitave zapadne obale, kroz 5 regija.

La Cucina i Vino Mocarela Otranto

U delu Najbolje iz Italije ispričaćemo vam zašto masnoća pancette vapi za crvenim vinima i kako da napravite puding od krastavaca u kojem je glavna zvezda kremasti sir robiola. Donosimo vam priču o Coppii Ferrarese, hlebu koji je remek-delo elegancije i domišljatosti, a ljubitelji hobotnice će, od sada, moći da je pripremaju i kod kuće.

La Cucina i Vino Mocarela

 

Pripremili smo i lignje i to na 3 načina, a mozzarelu smo upotrebili u osam jela. Ako volite punjeno povrće, napunili smo tikvice, papriku, paradajz i bundevu, a ražnjiće smo pravili od četiri vrste mesa.

La Cucina i Vino Mocarela punjeno povrće

I na kraju, ponosni smo što je čuveni Gennaro Contaldo za naš magazin pripremio ručak u kojem je obavezan sastojak limun iz njegovog rodnog Amalfija.
Dok smo gledali fotografije i čitali recepte, osetili smo mirise limuna, maslina, mora, čuli graju i ciku dece koja sa dokova skaču u more, pesmu ribara koji spremaju mreže kako bi pod okriljem noći krenuli u lov na blago…
Vi nemojte čekati da vam se to isto desi, već vam želimo da ovo leto to i doživite. Na licu mesta. U najlepšoj Italiji.

A, mi se vidimo ponovo, u najlepšem magazinu!
La Cucina & Vino: gastronomija + vina + putovanja

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.