Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
46. RESTORAN „CENTRAL Д“
Borovi Divčibare, Gođevačka 2
Radno vreme: 08.00-00.00
Jela tipična za zapadnu Srbiju služe se u modernom ambijentu koji krasi savremeni dizajn.
- Baš Д doručak
- Zakuska Central Д
- Supa sa knedlama
- Teleća krem čorba
- Sladak kupus
- Pita sa višnjama
- Baklava
47. RESTORAN „TABOR“
Bul. Kralja Aleksandra 348, Beograd
Radno vreme: 12.00-01.00
Neka od najukusnijih restoranskih jela u Beogradu naći ćete baš na ovom, za mnoge, legendarnom mestu.
- Boemsko predjelo
- Ćuretina sa mlincima
- Jagnjetina na ječmu
- Tabor vešalica
- Kosački ražnjići
- Čačanski uštipci
- Gratinirane palačinke sa orasima u šatou
48. RESTORAN „KOD TENKA“
Kragujevačka 2, Gornji Milanovac
Radno vreme: 09.00-00.00
Mesto skromnog izgleda, bogato je ukusima jela tradicionalne srpske kuhinje.
- Natur šnicla
- Mešano meso
- Sarajevski ćevap
- Karađorđeva šnicla
- Riba na žaru
- Kiseli kupus
- Palačinke
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Post Views: 157