Hrana budućnosti: Šta ćemo jesti sutra?
Da li su veštačko meso, biljni proteini, alge i insekti hrana budućnosti? Hrana budućnosti: Sve što ste želeli da znate [lwptoc] Hrana budućno...
pročitaj jošKanadski startup za kultivisano meso, The Better Butchers, uskoro otvara prvu mesaru isključivo sa ponudom laboratorijski uzgojenog mesa.
Na čelu ovog kanadskog startupa je Mitchell Scott, bivši suosnivač američkog brenda biljnog mesa The Very Good Food Company, koji ima u planu u iduće dve godine otvoriti prvu specijalizovanu mesaru ovog tipa.
“Osim što ima potencijal za rješavanje golemih ekoloških, etičkih i zdravstvenih problema, mislim da uzgojeno meso takođe može rešiti neke probleme s kojima se potrošači suočavaju sa prihvatanjem mesa biljnog porekla, kao što su ukus, tekstura i dugački popisi sastojaka“, izjavio je Scott za Vegconomist.
View this post on Instagram
Inače, The Better Butchers planira otvoriti prvu mesaru već iduće godine u Vankuveru, a trenutno rade na prototipovima kultivisanih svinjskih kobasica, mesnih ćufti i mariniranih šnicli.
PROČITAJTE JOŠ! Meso dobijeno suvim zrenjem dostojno je kraljevskih trpeza
Scott je objavio kako je tvrtka imala pozitivne razgovore s regulatornim telima za potencijalno odobrenje njihovih mesnih proizvoda, no i kako će im za sve dozvole trebati oko 12 meseci. Takođe, naglasio je i kako se planiraju proširiti i na američko tržište.
Čuvena četvrtasta pizza iz pleha, pizza al taglio, gastronomski proizvod rimske regionalne kuhinje, jedan je od najtraženijih zalogaja i van svoje ...
pročitaj jošU Čokoladnoj Akademiji Beograd u Beton Hali održan je najslađi događaj godine, Regionalno takmičenje za predstavnika Jugoistočne Evrope u svetskom ...
pročitaj još