Prva mesara biftek
06.09.2023 Food

Prva mesara na svetu sa isključivo laboratorijski uzgojenim mesom

Kanadski startup za kultivisano meso, The Better Butchers, uskoro otvara prvu mesaru isključivo sa ponudom laboratorijski uzgojenog mesa.

Prva mesara u kojoj će kupovati i vegetarijanci

Na čelu ovog kanadskog startupa je Mitchell Scott, bivši suosnivač američkog brenda biljnog mesa The Very Good Food Company, koji ima u planu u iduće dve godine otvoriti prvu specijalizovanu mesaru ovog tipa.

Prva mesara ćufte

“Osim što ima potencijal za rješavanje golemih ekoloških, etičkih i zdravstvenih problema, mislim da uzgojeno meso takođe može rešiti neke probleme s kojima se potrošači suočavaju sa prihvatanjem mesa biljnog porekla, kao što su ukus, tekstura i dugački popisi sastojaka“, izjavio je Scott za Vegconomist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Better Butchers (@betterbutchers)

Prva mesara sa kultivisanim svinjskim kobasicama

Inače, The Better Butchers planira otvoriti prvu mesaru već iduće godine u Vankuveru, a trenutno rade na prototipovima kultivisanih svinjskih kobasica, mesnih ćufti i mariniranih šnicli.

PROČITAJTE JOŠ! Meso dobijeno suvim zrenjem dostojno je kraljevskih trpeza

Scott je objavio kako je tvrtka imala pozitivne razgovore s regulatornim telima za potencijalno odobrenje njihovih mesnih proizvoda, no i kako će im za sve dozvole trebati oko 12 meseci. Takođe, naglasio je i kako se planiraju proširiti i na američko tržište.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: THE BETTER BUTCHERS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.