Osvojila je svet, a i vas će. Burata – kraljica među italijanskim sirevima
Meka i nestvarno kremasta struktura jezgra je obmotana mocarelom, što ovaj sir čini jednom od najpoželjnijih namirnica širom Italije. Burrata je da...
pročitaj jošBurrata označava kremastu teksturu nalik maslacu
Mekana i kremasta unutrašnjost skrivena iza lagane siraste opne najbolje opisuje ovaj sir koji je kao stvoren za prave gurmane.
View this post on Instagram
Sam naziv „burrata“ označava kremastu teksturu nalik maslacu. Burrata je puno mekša i masnija od obične mozzarelle, a njezinu kremastu unutrašnjost čini kombinacija mozzarelle i pavlake prepoznatljivo nežnog ukusa. Odlično će upotpuniti salate, a zbog svoje kremoznosti savršena je za pripremu bezglutenskog sladoleda.
SASTOJCI
* 100 mleka
* 150 ml tečnosti od burrate
* 180 g šećera
* 200 g burrate
* 200 ml pavlake
* voda od pomorandžinog cveta
PRIPREMA
100 ml mleka pomešajte sa 150 ml tečnosti od burrate, 180 g šećera i 200 g burrate zagrejte do 70°C. Zatim, ponovo izmiksajte i propasirajte kroz sito.
Dodajte 200 ml vrlo hladne pavlake i 2 kašike vode od pomorandžinog cveta, promešajte i ostavite u frižideru 1 sat. Smesu ulijte u aparat za sladoled i nakon četrdesetak minuta sladoled je spreman. Ostaje vam samo da ga poslužite sa bademima i medom.
Mortadela je narezak niže klase. Ovo može da izjavi samo neuki skorojević koji misli da je Italija samo pršuta i sir i čaša skupog vina. Daleko od ...
pročitaj još