
Molize je „stidljiviji“ deo Italije koji krije prelepa iznenađenja
Slavni Robert de Niro koristi svaku priliku da naglasi svoje moliško poreklo i Molize je verovatno poznatiji u Americi, nego u Evropi. Region koji ...
pročitaj jošBurrata označava kremastu teksturu nalik maslacu
Mekana i kremasta unutrašnjost skrivena iza lagane siraste opne najbolje opisuje ovaj sir koji je kao stvoren za prave gurmane.
View this post on Instagram
Sam naziv „burrata“ označava kremastu teksturu nalik maslacu. Burrata je puno mekša i masnija od obične mozzarelle, a njezinu kremastu unutrašnjost čini kombinacija mozzarelle i pavlake prepoznatljivo nežnog ukusa. Odlično će upotpuniti salate, a zbog svoje kremoznosti savršena je za pripremu bezglutenskog sladoleda.
SASTOJCI
* 100 mleka
* 150 ml tečnosti od burrate
* 180 g šećera
* 200 g burrate
* 200 ml pavlake
* voda od pomorandžinog cveta
PRIPREMA
100 ml mleka pomešajte sa 150 ml tečnosti od burrate, 180 g šećera i 200 g burrate zagrejte do 70°C. Zatim, ponovo izmiksajte i propasirajte kroz sito.
Dodajte 200 ml vrlo hladne pavlake i 2 kašike vode od pomorandžinog cveta, promešajte i ostavite u frižideru 1 sat. Smesu ulijte u aparat za sladoled i nakon četrdesetak minuta sladoled je spreman. Ostaje vam samo da ga poslužite sa bademima i medom.
Slavni Robert de Niro koristi svaku priliku da naglasi svoje moliško poreklo i Molize je verovatno poznatiji u Americi, nego u Evropi. Region koji ...
pročitaj jošVenecija je pod neizdrživim pritiskom turista jer grad nema dovoljno razvijenu infrastrukturu ni za svoje redovne potrebe, a trenutno u njoj ima vi...
pročitaj jošKo bi danas mogao pomisliti da je prošlost veličanstvenog Barola bila toliko udaljena od sjaja našeg vremena i da je sve do početka devetnastog vek...
pročitaj još