Schweppes Najbolji barmen
12.03.2024 Cafe Bar

Vreme je da saznamo ko je najbolji barmen u regionu

Ko je najbolji barmen u regionu? Svako od nas ima svog favorita, ali Schweppes je odlučio da dobio odgovor na pitanje iz prve rečenice. Pravi ljubitelji koktela znaju da iza izvanredno spremljenog napitka stoji mnogo više od tehnike – stoje ljubav i neizmerna strast. Baš zato, Schweppes poziva sve one koji u sebi nose tu strast da se prijave na jubilarno, peto po redu takmičenje za najboljeg barmena i pokažu svoje veštine pred regionom.

Schweppes vas poziva na takmičenje u pravljenju koktela

U prethodne četiri godine kroz ovo takmičenje prošlo je više od 200 barmena, a pored takmičara iz Srbije, priliku da se bore za vredne nagrade imaće i predstavnici Crne Gore i Severne Makedonije.
„Posao barmena je tehnički zahtevna veština i iziskuje više simultanih talenata. Savršen koktel nastaje u simbiozi određenih delova hemije i gastronomije, ali, isto tako, veština pravljenja koktela u znatnoj meri zavisi i od kreativnih, estetskih, kao i prezentatorskih sposobnosti. Schweppes već godinama podržava barmene u Srbiji i regionu, i pomaže im da izraze svoje umeće kroz Mixology Session takmičenje u pravljenju koktela“, rekla je za ovu priliku Aleksandra Todorović, Marketing menadžer u Coca-Cola kompaniji.

Najbolji barmen sprema koktel

Najbolji barmeni će otputovati u na Athens bar show

Takmičenje će se odvijati u dve faze. Prva faza podrazumeva prijavu takmičara slanjem recepture, nakon čega će svaki takmičar biti pozvan na jedno od regionalnih kvalifikacionih takmičenja koja će se odviti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zlatiboru, kao i u Skoplju i Podgorici. Schweppes Mixology Session takmičenje otvoreno je za sve punoletne, aktivne barmene, a zainteresovani se mogu prijaviti na linku www.schweppesmixology.com u periodu od 11. marta do 3. aprila.

Najbolji barmen koktel Schweppes Mixology

Druga faza donosi veliko finale zakazano za kraj maja, na kome ćemo saznati ko je regionalna zvezda miksologije za 2024. godinu. Najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show, dok pobednika balkanskog finala očekuje nezaboravno sedmodnevno putovanje u London i prilika da unapredi svoje veštine uz edukacije sa evropskim Schweppes ambasadorima, kao i da stekne iskustvo rada u najpopularnijim londonskim koktel-barovima.
„Radujemo se da otkrijemo koje će granice naši takmičari svojom kreativnošću pomeriti ove godine. Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi miksologije kao umetnosti i da zajedno sa nama pratite potragu za najboljim među najboljima“, zaključila je Aleksandra.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SCHWEPPES

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije