
Vreme je za promene: Michelinov vodič za Generaciju Z
Michelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj jošHiša Franko, restoran chefice Ane Roš postao je prvi restoran u Sloveniji koji je dobio ovo priznanje od Michelinovog vodiča
Kuvanje chefice Ane Roš je odraz njenog snažnog, odlučnog, ali i veselog karaktera. Njen jedini degustacioni meni donosi jela koja su puna intenzivnih ukusa. Svaki sled je novo otkriće. Iako je svako jelo bilo nezaboravno, u sećanju je ostao kukuruzni beignet sa fermentisanom rikotom, dimljenog ikrom pastrmke i divljim vlašcem, a u za njim i dva dana sušena pastrmka sa ribljim umakom od braon maslaca sa hrenom. Hiša Franko ima i sjajnu vinsku kartu te nudi tri opcije uparivanja, od kojih je jedna bezalkoholna.
View this post on Instagram
„Ako želite imati ambiciozan meni, potrebne su vam i ambiciozne namirnice. Naš meni se temelji na poverenju, a njega gradimo poslednjih 20 godina. Za uspeh treba biti jako kreativan, a opet imati strukturu u kojoj možete predvideti promene u konceptu jela na dnevnoj bazi“, izjavila je svojevremeno za Cafe Bar & Restoran Ana Roš.
Da podsetimo, Hiša Franko na čelu sa Anom Roš je polovinom 2020. godine dobila drugu Michelinovu zvezdicu.
3 zvezdice
Hiša Franko, Kobarid
2 zvezdice
Milka, Kranjska gora
1 zvezdica
Grič, Šentjošt nad Horjulom
Gostilna pri Lojzetu, Vipava
COB, Portorož
Dam, Nova Gorica
Strelec, Ljubljana
Hiša Linhart, Radovljica
Hiša Denk, Zgornja Kungota
Dobro poznati ukusi napolitanske kuhinje su, nakon matičnog lokala u Westu 65, odnedavno na još jednoj lokaciji. Campania Pizza Gourmet je restoran...
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavni...
pročitaj jošRestoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj još