U slavu tosta: ToastEd, konceptualni snack bar na lepom plavom Dunavu
Toast.ed je konceptualni snack bar u Beču, otvoren u martu ove godine, a u ponudi ima samo zalogaje u kojima je osnova tost. Zadivljujuća arhitekt...
pročitaj jošKraljica jeseni je jedna od najisplativijih namirnica koju možete kupiti, jer bundevu doslovce možete iskoristiti celu – uključujući i njene semenke
Krema od muskatne bundeve iznenađujuće osvežava ovaj italijanski klasik. Vizuelno je atraktivniji, a aroma mu je daleko punija.
SASTOJCI:
* 400 g piškota
* 0,5 l crne kafe
* 1 dl likera Amareto ili ruma
* 1 kašičica cimeta
Za krem:
* 400 g pirea od pečene muskatne bundeve
* 250 g maskarpone sira
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kašičica kardamoma
* 2 žumanceta
* 2 kašike šećera
* 2 vanilin-šećera ili jedna mahuna vanile
Za posipanje:
* Amareto keks ili gorki kakao
PRIPREMA:
KORAK 1
Skuvajte kafu koju najviše volite da koristite u klasičnom tiramisuu. Kad se ohladi, izlijte je u širu posudu i dodajte joj kašičicu cimeta, liker Amareto ili rum i promešajte.
KORAK 2 Za kremu 2 žumanceta na pari kratko umutite sa šećerom i vanilin- šećerom. Dodajte kašičicu kardamoma i pire od bundeve, pa sve dobro izmešajte. Potom dodajte maskarpone i mutite dok se smesa ne sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Tako napravljeni šlag ubacite u smesu od jaja i sira, pa nežno sjedinite smese.
KORAK 3
Piškote podelite na dva jednaka dela i slažite tako da svaku piškotu umočite najpre u pripremljenu kafu. Na prvi sloj nanesite polovinu kreme, poređajte drugi deo piškota i završite s drugim slojem kreme. Tiramisu možete slagati i u dekorativne čaše.
KORAK 4
Kolač na kraju pospite gorkim kakaom ili mrvljenim Amareto keksom. Odložite u frižider do posluživanja.
U susret sve hladnijim danima, brend Bakina Tajna obradovao nas je potpuno novim proizvodima, Umacima od paradajza, koji u teglicama čuvaju leto i ...
pročitaj jošPored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošSutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj još