Izdvajamo: 7 idealnih mesta za brunch u Beogradu
Mlad i vrlo popularan koncept ponude kako inostranih tako i domaćih lokala jeste brunch. Nekada rezervisan samo za hotelske restorane, brunch je pa...
pročitaj jošMladi a već zapaženi bistro OVO nalazi se u prostorijama Doma Jevrema Grujića, u jednoj od centralnih beogradskih ulica. Neobičan izbor za lokal poput ovog svojom površinom ipak nije uspeo da ograniči autora enterijera Nikitu Sitnikova i studio Static Aesthetic, koji stoje iza uređenja brojnih poznatih moskovskih lokala.
Koncept restorana je najlakše protumačiti iz njegovog imena tj. izvedenice OVO koja se odnosi na latinski izraz Ab ovo usque ad mala koji se može prevesti kao od jajeta do jabuke jer bistro ponudom hrane, uređenjem i atmosferom nudi baš sve na jednom mestu.
Mesto za svaki dan, sa unutrašnjim dvorištem, tako blizu a tako daleko od gradske buke, sa odličnom selekcijom vina i jelima italijanske i francuske kuhinje je projekat Maksima Orlova i Petra Radžihovskog.
PROČITAJ JOŠ! Fonio Brunch – mesto gde doručkujete kada vi to hoćete
Njihovu zamisao uspeo je da isprati chef kuhinje Nikita Andrejev, sa menijem koji kombinuje mediteransku kuhinju, sezonske i lokalne manirnice, to-share jela i zakuske uz vino. Svestrano ali prilagođeno geografskoj lokaciji, poručuju iz bistroa.
Benedikt jaja, slatka jaja od rikote, francuski omlet, baskijski čizkejk se izdvajaju iz, inače, bogate i ukusne ponude lokala. Od 10. novembra OVO je pred goste postavio novu brunch ponudu jela – usavršena šakšuka, kobasica sa jajetom na mafinu i potpuno nov slatkiš – princes krofna sa punjenjem od višnje i cimeta.
View this post on Instagram
Ljubitelji branča imaju novo omiljeno mesto za posetiti jer se ovde kasni doručak služi svakodnevno u periodu od 10 do 15 časova. Preporučujemo da izvršite rezervaciju pre posete ovom mestu, svojevrsnom osveženju na srpskoj ugostiteljskoj sceni.
OVO BISTRO
Svetogorska 17, Beograd
Tel. +381 63 255 411
Radno vreme: 10.00-23.00
IG @ovobistro
Topli i sunčani dani doneli su dodatnu radost posetiocima Savskog keja u vidu otvaranja restorana na vodi - Le Fer. Prvo što nam je zapalo za oko j...
pročitaj jošOsim dobro poznatog mesta za potpuni dah u Hilandarskoj ulici, Prana je otvorila svoja vrata i na beogradskom Vračaru. Koncept koji obuhvata dobru ...
pročitaj jošSezonski rad u Hrvatskoj je i dalje najprivlačniji našim ugostiteljskim radnicima. Sezona za izvoz domaće radne snage je počela već u aprilu i to ...
pročitaj još