Fonio Brunch, mesto gde možete da doručkujete kada vi hoćete
17.08.2023 Restoran

Fonio Brunch, mesto gde možete da doručkujete kada vi hoćete

Adrijana Lažetić, menadžer restorana Fonio Brunch objašnjava zašto su se odlučili za koncept branča koji je na ovim prostorima prvi put poslužen 1990. godine u hotelu Interkontinental

Fonio Brunch

Mlad restoran na Tošinom bunaru sa originalnim nazivom nedavno je privukao našu pažnju. O konceptu ovog restorana delom se da naslutiti iz samog naziva, Fonio Brunch. Ovde se doručak služi tokom celog dana, a ponuda restorana uključuje i niz internacionalnih jela, koja dolaze iz kuhinje otvorenog tipa.

Fonio Brunch, mesto gde možete da doručkujete kada vi hoćete

Adrijana Lazetić, menadžer restorana Fonio Brunch

Pri samom ulasku u restoran, za oko će vam zapasti ambijent svetlih boja, koje daju izuzetno prijatnu toplinu ovom prostoru. Ubrzo ćete uočiti još jedan detalj, baštu sa igralištem za decu koja ovom restoranu daje posebnu prednost jer je mesto pogodno za porodična okupljanja. Koncept i ponudu ovog mesta predstavlja menadžera restorana, Adrijana Lažetić, koja nam je dala odgovore na neka od pitanja koja su nas najviše zanimala kada je Fonio Brunch u pitanju.

Fonio Brunch, mesto gde možete da doručkujete kada vi hoćete

Na osnovu čega ste se opredelili za brunch koncept jer ta forma je vremenski ograničena, a restoran funkcioniše od ujutru do uveče?

Znate onaj osećaj kada se vikendom probudite kasnije, a restorani služe doručak samo do podne? Ili, ulazite u restoran gde jedva nađete mesto za sedenje kako bi vam konobar rekao da više ne služe doručak jer je prošlo 13h? U Fonio Brunch restoranu vam se to neće desiti, možete da dođete kad god poželite jer doručak služimo tokom celog dana. Shodno današnjem tempu života, gde neretko zaboravimo ili ne stignemo da pojedemo jutarnji obrok, mi smo želeli da našim gostima pružimo osećaj lakoće i sigurnosti, da kod nas mogu doručkovati kad god su u prilici i bez žurbe. Ono što izdvaja našu ponudu u odnosu na druge jeste Fonio doručak za dvoje, koji se služi na trospratnom etažeru.

Fonio Brunch, mesto gde možete da doručkujete kada vi hoćete

Brunch, kao relativno mlada forma, je vrlo popularna na našim prostorima. Koja jela treba da sadrži objekat da bi se nazvao brunch restoranom?

Pored jaja na više načina, od poširanih do omleta, avokado tost, razne kaše, više vrsta sendviča, kao i palačinki, salate… Na meniju našeg restorana se nalaze ukusni zalogaji brunch tipa, poput avokado tosta sa poširanim jajima, acai činije i benedikt jaja, preko sendviča u pica testu i sveže ispečenih domaćih hrskavih kroasana.

Fonio Brunch, mesto gde možete da doručkujete kada vi hoćete

Kakve su reakcije gostiju na vaš jelovnik, a samim tim i na koncept?

Izuzetno pozitivne, naročito na pogodnost da doručak nije vremenski ograničen.

Na koje jela ste posebno ponosni, osim na bezglutensku pšenicu fonio, koja je i dala ime restoranu?

Bezglutensku žitaricu, fonio, kod nas možete probati u kaši sa jabukama i cimetom. Našu ponudu krase i domaći, sveži kroasani koji su dostupni tokom celog dana za naručivanje. Sa ponosom ističemo i poširana jaja na turski način, obogaćena istopljenim puterom i ljutom papričicom na gustom jogurtu. Pored toga, preporučujem da probate piletinu u kari sosu sa indijskim orahom i pirinčem kao opciju za ručak, uz Aperol špricer po želji.

Fonio Brunch, mesto gde možete da doručkujete kada vi hoćete

Budite uvereni da ovde, pored kaše, jaja na više načinea i kroasana, možete pronaći i gurmanski užitak u vidu sočnog ćurećeg burgera, mariniranih krilaca u stek začinu sa zapečenim krompirom i čedar sirom. Ako vam ‘lični prostor’ dozvoli, nakon ozbiljnog obroka zasladite se čokoladnim sufleom koji se poslužuje uz kuglu kvalitetnog gelata po izboru. Mada, po kvalitetu za sufleom ne zaostaju ni domaće palačinke u vinskom šatou, koje su deo ponude Fonio restorana, a za koju se prema rečima šefa kuhinje, planira proširenje. Svratite i upoznajte se sa gastronomskom ponudom novobeogradskog brunch restorana, mesta na kojem vas doručak uvek čeka.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: FONIO BRUNCH

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije