Bodega Beograd donosi autentični havajski poke
Bodega Beograd predstavlja nov, individualni koncept restorana. Bodega redefiniše klasičnu “prodavnicu u kraju” sa uglova ulica Njujorka i ostalih ...
pročitaj jošAvokado se retko koristio u ishrani na ovim prostorima sve dok nije stasala nova generacija milenijalaca. Oni, zatim hipsteri i influenseri su krivi da je tost sa avokadom postao neizostavni doručak. Ovo (ipak) voće bogatog ukusa, glatke teksture i kremoznosti poput maslaca se vrlo lako kombinuje sa drugim namirnicama i priprema na razne načine
Ako bismo upitali biznis savetnika u koje deonice da uložimo, nakon klasičnog odgovora tipa: državne obveznice, mala zarada, ali još manji rizik, kupovina zlata svakako, a ako biste da rizikujete, onda su vaš izbor bitkoini. No, ako bi hteli nešto egzotično tu je – avokado. Verovali ili ne, avokado je novo zlato i poslednjih godina deonice proizvođača avokada su narasle za oko šezdesetak procenata I dalje će da rastu. Glavni krivci su milenijalci, hipsteri i influenseri. Kako bi mladi rekli instagram gori od fotografija omiljenog hipsterskog doručka – tosta sa avokadom, a još kad se doda činjenica da su ga otkrili Kinezi i poludeli za njim, onda je jasno zašto vrednost deonica skače.
Ova namirnica čiji koreni sežu do Južne i Centralne Amerike, već se odomaćila i kod nas. Bogatog ukusa, glatke teksture i kremoznosti poput maslaca, obično se poslužuje i tretira kao povrće, no avokado je voće, a stručnjaci ga smatraju nutritivno najbogatijim. Lako se kombinuje i priprema se na razne načine. Da li u smutiju sa drugim voćem i povrćem, narezan na kriške u sendviču, kao namaz, a recept za gvakamoli znaju već i ptice na grani. Zbog svega gore navedenog, donosimo vam ideje kako da ovo supervoće iskoristite u svojim menijima.
NA BRUSKETIMA
Isecite na veoma male komade 1 avokado i začinite ga sokom od 1 limuna, solju i biberom. Oljuštite 1 kivi i isecite ga na tanke kriške. Tostirajte u tiganju 2 parčeta domaćeg hleba podeljena napola sa malo maslinovog ulja i soli, po 2 minuta sa svake strane. Na svako parče hleba stavite jedno pršute, po koju krišku kivija i kašičicu sitno iseckanog avokada i poslužite.
SALATA
Oljuštite 2 zrela, ali čvrsta avokada i isecite ih na tanke kriške; iscedite 1 limun i poprskajte kriške avokada sokom. Iseckajte ugrubo 8 oraha i podelite napola 8 svežih borovnica. Kriške avokada poslužite sa orasima i borovnicama, a po želji upotpunite laticama ljubičice.
FRAPE
Umutite u blenderu meso zrelog avokada sa 250 ml mleka, 100 ml soka od jabuke, 1 zelenom jabukom, oljuštenom i isečenom na komadiće i 5-6 listova bosiljka.
Ambasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksik...
pročitaj jošKompanija Spices of the World d.o.o. sa zadovoljstvom najavljuje proširenje svoje ponude predstavljajući novi zamrznuti program azijske hrane. Spi...
pročitaj jošSutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj još