Pretraga
Food 01.12.2020

Ljutina Petlovog Kljuna u Pico de Gallo umaku by TABASCO®

Stojanovic

Pico De Gallo je tipična meksička salsa poznata i pod imenom salsa fresca i salsa cruda, a prevedeno na naš jezik naziv salse je Petlov Kljun. TABASCO® vam donosi recept koji u svom sastavu ima crveni i zeleni TABASCO® sos.

SASTOJCI (za 10 porcija):
* 10 ml TABASCO® sosa, crvenog
* 10 ml TABASCO® sosa, zelenog
* 500gr paradajza, seckanog
* 50 gr luka, srebrnjaka
* 15 ml soka od limete
* 25 gr svežeg korijandera
* 10 gr svežeg belog luka, zgnječenog
* Soli prema ukusu

PRIPREMA:
1. Pomešati luk sa sokom od limete i ostaviti da odstoji 10 minuta
2. Sipati u činiju paradajz, korijander i beli luk i promešati.
3. Dodati mešavinu luka i soka od limete, TABASCO® sos crveni i TABASCO® sos zeleni, te na kraju dodati so prema ukusu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.