
Ukusi Meksika u Srbiji od 12. do 23. septembra
Upustite se u autentično putovanje kroz meksičku kulturu u srcu Novog Beograda tokom Dana Meksika. Ukusi Meksika u hotelu Hyatt Regency Beograd O...
pročitaj jošPico De Gallo je tipična meksička salsa poznata i pod imenom salsa fresca i salsa cruda, a prevedeno na naš jezik naziv salse je Petlov Kljun. TABASCO® vam donosi recept koji u svom sastavu ima crveni i zeleni TABASCO® sos.
SASTOJCI (za 10 porcija):
* 10 ml TABASCO® sosa, crvenog
* 10 ml TABASCO® sosa, zelenog
* 500gr paradajza, seckanog
* 50 gr luka, srebrnjaka
* 15 ml soka od limete
* 25 gr svežeg korijandera
* 10 gr svežeg belog luka, zgnječenog
* Soli prema ukusu
PRIPREMA:
1. Pomešati luk sa sokom od limete i ostaviti da odstoji 10 minuta
2. Sipati u činiju paradajz, korijander i beli luk i promešati.
3. Dodati mešavinu luka i soka od limete, TABASCO® sos crveni i TABASCO® sos zeleni, te na kraju dodati so prema ukusu.
Najskuplji sir na svetu je od nedavno španski Queso de Cabrales. Kotur od tri kilograma je prodat na aukciji za nešto više od 32.000 dolara. Reč je...
pročitaj jošWagyu krave iz Japana, najprestižnija svetska rasa govedine, čije meso se služi isključivo u elitnim restoranima, uzgajaju se od sada i u Srbiji. ...
pročitaj jošKanadski startup za kultivisano meso, The Better Butchers, uskoro otvara prvu mesaru isključivo sa ponudom laboratorijski uzgojenog mesa. Prva mes...
pročitaj još