Tradicionala 2025
05.10.2024 Restoran

Tradicionala 2025, izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje: Bistro Trandafilović, Nišavska dolina i Gusan

Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.

Tradicionala 2025 – izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje

Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Cafe Bar & Restoran Tradicija restoraniPRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

73. Bistro Trandafilović
Makenzijeva 73, Beograd
Radno vreme: 08.00-00.00


Ovaj restoran pokazuje da je moguće očuvati duh boemštine i u modernom ugostiteljskom ruhu.

  • Namaz od duvan čvaraka
  • Rolnice od tikvica
  • Dimljeni vrat, kobasica i batak
  • Šaran, som i pastrmka
  • Tranda ćevapi
  • Zapečeni mlinci sa butkicom
  • Šumski file

74. Nišavska dolina
Srpskih Vladara bb, Pirot
Radno vreme: 10.00-23.00

Na putu ka Dimitrovgradu nalazi se ovaj jedinstveni etno kompleks koji pruža autentični pirotski gastronomski doživljaj.

  • Pite sa sirom i sa zeljem
  • Kačamak
  • Vurda i peglana kobasica
  • Sprža
  • Roštilj
  • Jagnjeće pečenje
  • Orasnice

75. Gusan
Zmaj Jovina 4, Novi Sad
Radno vreme: 09.00-23:00, pet-sub: 09:00-01:00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pivnica Gusan (@pivnica_gusan)


U jednom od novosadskih pasaža u podrumu nalik vinskom, smestio se restoran i pivnica domaće kuhinje.

  • Teleća kisela čorba
  • Pasulj sa suvim mesom
  • Gulaš sa testom
  • Kolenica sa krompirom
  • Dimljeni batak
  • Rolovani pileći ražnjići
  • Gomboce sa šljivama

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Freepik/KamranAydinov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije