Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
73. Bistro Trandafilović
Makenzijeva 73, Beograd
Radno vreme: 08.00-00.00
View this post on Instagram
Ovaj restoran pokazuje da je moguće očuvati duh boemštine i u modernom ugostiteljskom ruhu.
74. Nišavska dolina
Srpskih Vladara bb, Pirot
Radno vreme: 10.00-23.00
Na putu ka Dimitrovgradu nalazi se ovaj jedinstveni etno kompleks koji pruža autentični pirotski gastronomski doživljaj.
75. Gusan
Zmaj Jovina 4, Novi Sad
Radno vreme: 09.00-23:00, pet-sub: 09:00-01:00
View this post on Instagram
U jednom od novosadskih pasaža u podrumu nalik vinskom, smestio se restoran i pivnica domaće kuhinje.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.