
PROFRESH – Profesionalna neutralizacija neprijatnih mirisa
Naučnici su odavno otkrili da miris najduže ostaje u ljudskom sećanju. Kada osetimo poznat miris, često nas vrati u trenutke kada smo ga prvi put d...
pročitaj jošIzuzetno jednostavni sastojci daju raskošnu, pufnastu palačinku iz rerne. Uz Kikkoman recept za holandske palačinke imaćete raskošan obrok. Ova vrsta palačinke poznata je kao duch baby, a često se pravi za doručak ili užinu.
Savršeno se slaže sa svežim voćem, medom ili džemom. Nežna tekstura holandske palačinke i zlatno-smeđa korica osvajaju na prvi zalogaj, a njena priprema je brza i laka, što je čini idealnom za svaku priliku.
Kikkoman recept za holandske palačinke dolazi u slanoj verziji, sa notom egzotike tj. Kikkoman Ponzu Citrus Soja Sosom.
View this post on Instagram
SASTOJCI (za 2 osobe)
Za serviranje
Zagrejte rernu na 200°C i stavite dva livena tiganja u rernu na 20 minuta. Pomešajte brašno, mleko, jaja i Kikkoman Ponzu u glatku smesu.
Izvadite tiganje iz rerne i namažite ih puterom. Brzo rasporedite smesu između dve posude i vratite ih u rernu. Pecite oko 15 minuta.
Operite i osušite brokoli i isecite na manje komade. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckani brokoli. Pržite 3 minuta, stalno mešajući. Dodajte iseckani beli luk i Kikkoman Ponzu i pržite još malo.
Svaku pečenu palačinku prelijte polovinom burate, brokolijem, pršutom i čeri paradajzom, ukrasite svežim bosiljkom i pospite svežim mlevenim biberom. Takođe, možete preliti palačinke sa Kikkoman Ponzu Limunom.
Kikkoman Foods Europe B.V.
Distriburer Spices of the World d.0.0.
Jurija Gagarina 227/35, Beograd
Tel. +381 11 7184 781
IG @spices.rs
Zaboravljene kulinarske tehnike ponovo su u fokusu. Konfitiranje, jedna od njih, nastala je još u vreme kada nije bilo frižidera i zamrzivača, a u ...
pročitaj jošZa restorane koji žele da u svoju ponudu unesu dašak Dalekog istoka u modernom ruhu, gyoze predstavljaju savršen spoj tradicije i savremenih kulina...
pročitaj jošPredrag Stanojević, generalni menadžer platforme za rezervacije, Ontopo, objašnjava kakve sve pogodnosti ona nudi ugostiteljima. U ugostiteljstvu ...
pročitaj još