Restoran Tchaikovsky poziva vas da isprobate novi jesenji meni
Restoran Tchaikovsky, nekada Kafana Moskva, mesto prepuno živopisnih priča, koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva, nalazi se u samom srcu Beograda i jednom od najznačajnijih simbola glavnog grada, Hotelu Moskva. Uz besprekornu uslugu i jedinstven ambijent, restoran Tchaikovsky pruža iskustvo koje će vas inspirisati da mu se iznova vraćate i uživate u vrhunskom kulinarskom iskustvu.
Restoran Tchaikovsky poziva vas da isprobate novi jesenji meni
Na čelu kulinarskog tima ponosno stoji naš novi šef kuhinje Ljubiša Čečur, koji nakon više od dve decenije iskustva ističe da je upravo Hotel Moskva i restoran Tchaikovsky kruna njegove karijere. Ove jeseni sprema nam novine u jelovniku koje će očarati i najstrastvenije gurmane.
Šef kuhinje Ljubiša Čečur – burata sa Njeguškim pršutom i čeri paradajzom
Da li nam možete reći šta ste nam pripremili novo u vašoj ponudu za jesenji jelovnik?
– Novi jelovnik obogaćen je specijalitetima koji uključuju i izbor novih hladnih predjela. Svaki gost našeg restorana će ove jeseni imati priliku da isproba nešto drugačije. Neka jela su inspirisana francuskom kuhinjom, kao što je rižoto Provansa, koji je inspirisan opojnim mirisima livada Provanse u Francuskoj i njihovim začinskim biljima kao što su estragon, majčina dušica i žalfija. Idealan par ovog ukusnog rižota je belo vino kuće, Kibic iz vinarije Dragić, sa notama zove, ličija, limete i grejpfruta.
Kažite nam više o vašem odabiru namirnica?
– Najviše podržavamo i fokusiramo se na domaće proizvode malih zanatskih preduzeća, koji u sve što prave uvek unose određenu dozu ljubavi i pažnje koja je potrebna za vrhunski kvalitet proizvoda. Jednog od proizvođača kojeg bih izdvojio je farma Bela Reka, od njih uzimamo jagnjetinu i domaće mleko od kog prave idealnu Buratu koju koristimo i u našim jelima.
Aurora vino Vinarije Dragić / Penne pistaći sa buratom i predjelo Tchaikovsky
Izaberite sa menija šta biste preporučili gostu i uparite obrok sa vinom.
– Kao predjelo bih preporučio tuna tartar, pažljivo pripremljen sa posebnim dresingom koji se pravi po domaćoj recepturi. Upravo spoj maslinovog ulja, sojinog sosa, meda, đumbira i tajnog sastojka našeg restorana daje tu posebnu notu ovom predjelu. Na novom jelovniku će se naći i tartar od dimljenog lososa, koji će biti fantastičan izbor za ljubitelje prefinjenog ukusa. Smatram da je odličan izbor, ukoliko za predjelo birate tartar od dimljenog lososa, da za glavno jelo izbor bude brancin sa pireom od šafrana, uparen sa belim vinom Nemirac iz vinarije Dragić, sa raskošnom aromom zrelih letnjih krušaka, jabuke zlatni delišes, žute ringlov šljive i limunove kore.
Brancin sa pireom od šafrana
Posle obroka slede i adekvatni dezerti. Ko je zadužen za pripremu poslastica?
– Posle obroka, definitivno, slede i adekvatni dezerti, za čiju pripremu je zadužena naša poslastičarnica, na čelu sa šefom poslastičarnice Stefanom Pešićem. U njoj se i dan danas prave kolači po recepturama koje su tu od osnivanja poslastičarnice. Negovanje i čuvanje tradicije glavni je zadatak svih naših poslastičara. Ove godine, u septembru mesecu, obeležili smo pola veka postojanja naše kraljice poslastica Moskva šnit, koju je još davne 1974. godine kreirala Anica Džepina. Kolač po kojem je poslastičarnica Hotela Moskva nadaleko poznata i koji je postao nezobilazna slatka radost kroz generacije. Od tada pa sve do danas u parčetu Moskva šnit torte uživa preko 300 gostiju svakog dana.