HoReCa 2025 anketa koju tradicionalno sprovodi B2B magazin Cafe Bar & Restoran predstavlja ključni alata za sagledavanje situacije i zbivanja na domaćem tržištu, a naročito u ugostiteljskoj delatnosti i hotelijerstvu. Cilj ankete nije samo da pruži pregled trenutnog stanja već i da osvetli buduće planove i strategije.
HoReCa 2025 anketa – tržišni trendovi, izazovi i planovi za budućnost
Ove godine, kroz razgovore sa vlasnicima, rukovodiocima i menadžerima najbolje pozicioniranih firmi u HoReCa sektoru, istražili smo njihove stavove o trenutnim trendovima, izazovima i prilikama koje oblikuju industriju.
Vlasnik kompanije Meat & Catering d.o.o. i brenda Mesara Morava, Branko Mijajlović stanje u HoReCa sektoru komentariše ovako:
– Najveći problem je pronalaženje kvalitetnih radnika sa iskustvom, kao i mladih kolega spremnih da uče i prate sve trendove modernog ugostiteljstva. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da se situacija sa radnom snagom u Moravi potpuno stabilizovala, na šta sam, iskreno, vrlo ponosan. Još jedan problem svakako je i nastavak trenda opadanja platežne moći građana, te fokus ugostitelja mora da bude na kontinuiranom kvalitetu usluge i sirovina, kao i praćenju globalnih trendova.
Možete li navesti koji se proizvod iz vaše palete izdvojio kao najuspešniji u protekloj godini?
– Na prvom mestu su i dalje ćevapi i pljeskavice. S obzirom na njihovu autentičnu recepturu koja se u neizmenjenom obliku primenjuje više od tri decenije ovaj podatak baš i nije neko iznenaađenje. Međutim, tu su i premium Dry Aged komadi mesa, ali i kobasica Morava, autentični i pikantni proizvod od visokokvalitetnog mesa oplemenjenog kombinacijom sira i halapenjo paprike.
Planovi vaše kompanije za narednu godinu su već zacrtani?
– Pored povećanja kapaciteta i efikasnosti naših mesara i restorana, u planu je i otvaranje nečeg potpuno novog. Ovo zaista želim da ostane iznenađenje, ali obećavam da ce vaš Cafe Bar & Restoran biti jedan od prvih magazina koji ćemo o ovome obavestiti.
Post Views: 1
AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: Mesara Morava