Branko Mijajlović - Mesara Morava
30.12.2022 Food

Branko Mijajlović, Mesara Morava: „Stanje na HoReCa tržištu je haotično!“

Morava je beogradska mesara koja još od 1984. godine predstavlja mesto na na kome se kupuju visokokvalitetni komadi svih vrsta mesa. Već skoro 40 godina uigran i stručan tim svojim sugrađanima odabire i priprema porudžbine i sa njima nesebično deli svoje znanje i zavidno gastronomsko iskustvo. Mesara Morava prisutna je i u HoReCa tržišnom segmentu, pa je tako autentični portfolio proizvoda ove mesare prisutan na menijima brojnih renomiranih restorana i hotela širom Srbije.

„Velika je ponuda, otvara se mnogo objekata, ali realizacija je najčešće prosečna“

Još jedna uspešna godina je iza Mesare Morava, te smo sa vlasnikom Brankom Mijajlovićem sumirali istu. Za početak smo ga upitali kakvo je njegovo mišljenje o stanju u HoReCa sektoru i šta bi se dalo popraviti.
„Generalno, trenutno stanje na HoReCa tržištu u Srbiji najlakše je opisati rečju – haotično. Postoji velika ponuda, otvara se mnoštvo ugostiteljskih objekata u koje se investiraju značajna sredstva, ali sama realizacija je na kraju najčešće prosečna. U poslednjih 20 godina otvoreno je nekoliko restorana i kuhinja koje se svojom ponudom, recepturama i stručnošću osoblja izdvajaju kao pozitivni primeri. Njihovi kuvari pomno prate svetske trendove u gastronomiji i ugostiteljstvu. Mišljenja sam da danas u ovom segmentu zaostajemo za Evropom mnogo više nego što smo zaostajali pre 50 godina. Na kraju, činjenica da od ovoliko velikog broja ugostiteljskih objekata još uvek nemamo niti jednu Michelinovu zvezdicu govori dosta o stanju srpskog HoReCa tržišta.
Uvek ističemo da ugostiteljstvo zahteva naporan i marljiv rad kome se i vlasnik mora u potpunosti predati. Zato savetujemo strpljenje, istrajnost, a ponajviše edukaciju ključnog osoblja, po mogućnosti kod inostranih stručnjaka“.

T-bone steak

„Izdvojio bih naše čuvene ćevape i dry aged stekove“

* Proizvod iz vaše palete koji biste izdvojili kao najuspešniji
Izdvojio bih naše čuvene ćevape, a tu je i Dry Aged program premijum stekova, kao i uvek popularni tatar biftek.
* Planovi vaše kompanije za narednu godinu
Prioritetan plan za narednu godinu definitivno jeste značajno proširivanje proizvodnih kapaciteta Mesare Morava sa ciljem pružanja adekvatne podrške svim našim kupcima.
* Koji biste restoran u Srbiji preporučili?
Lično, imam svoje favorite, ali ovaj put ne bih izdvajao niti jedan konkretno, s obzirom da to ne bi bilo korektno prema kuhinjama čiji smo mi dobavljači.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: MESARA MORAVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije