
Branko Mijajlović, Mesara Morava: Nastavlja se trend opadanja platežne moći građana
HoReCa 2025 anketa koju tradicionalno sprovodi B2B magazin Cafe Bar & Restoran predstavlja ključni alata za sagledavanje situacije i zbivanja n...
pročitaj jošU tradicionalnoj anketi magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od vlasnika, rukovodilaca i menadžera najbolje pozicioniranih firmi u okviru domaćeg HoReCa sektora o situaciji i zbivanjima na tržištu. Do kraja decembra imaćete priliku da saznate šta najbolji među najboljima misle o kretanjima na tržištu, predviđanjima i daljim planovima u poslovanju.
Vlasnik Mesare Morava, Branko Mijajlović stanje u HoReCa sektoru komentariše ovako:
“Uvek dinamični HoRECA sektor kontinuirano prolazi kroz promene. Plate zaposlenih više nisu primarni izazov, jer je većina povećala cene rada svojih zaposlenih. Savet vlasnicima i menadžerima jeste da se trude da što više prate savremene trendove, kako bi njihova usluga ostala konkurentna. Nabavka kvalitetnih sirovina i očuvanje pozitivne radne atmosfere takođe su faktori koji prave ključnu razliku u uspehu”.
Možete li navesti koji se proizvod iz vaše palete izdvojio kao najuspešniji u protekloj godini?
Mesara Morava Meat Concept Store restorani najpoznatiji su po ćevapima i pljeskavicama koje se prave po autentičnoj recepturi, već više od 30 godina. Dodao bih i naš poznati tatar biftek, a raduje me što se povećava potražnja za komadima mesa iz Dry Aged segmenta, juneća dijafragma, ali i koštana srž.
Planovi vaše kompanije za narednu godinu su već zacrtani?
Mesara Morava će iznenaditi svoje sugrađane sa par noviteta. Pored jačanja kapaciteta maloprodaja i povećanja efikasnosti naših Meat Concept Store restorana u planu je i otvaranje nečega potpuno novog, do sada neviđenog na našem prostoru, ali neka to ostane iznenađenje.
OVDE saznajte o kretanjima na HoReCa tržištu i predviđanjima za 2024. godinu
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj još