
Chef kuhinje restorana GiG, Uroš Ivošević: Fine dining je vraški težak rad
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošTajlandska kuvarica Pichaya Pam Soontornyanakij, poznata kao chef Pam, ponela je prestižnu titulu najbolje kuvarice sveta za 2025. godinu po izboru organizacije The World’s 50 Best Restaurants. Time je postala prva Tajlanđanka i Azijatkinja kojoj je dodeljeno ovo priznanje.
Chef Pam vodi restoran Potong u Bangkoku, smešten u porodičnoj zgradi sa dugom istorijom, koja je nekada bila biljna apoteka.
View this post on Instagram
Njen jelovnik je spoj tajlandsko-kineske kuhinje, tradicije i savremene kulinarske tehnike, a gosti se vode kroz iskustvo svih pet čula, što je i deo njene lične filozofije.
Potong se već našao na 13. mestu liste najboljih restorana u Aziji, a poznat je po autentičnim jelima kao što je mirisna pečena patka i reinterpretacija pad thaija.
View this post on Instagram
Pored kulinarskog rada, Pam je i TV ličnost, glavni sudija u emisiji Top Chef Thailand i inicijatorka programa Women For Women, kroz koji pruža kulinarske stipendije mladim ženama iz ruralnih krajeva Tajlanda.
– Počastvovana sam i ponosna što sam prva Tajlanđanka sa ovom titulom. Nadam se da će moja priča inspirisati novu generaciju kuvarica da slede svoje snove – izjavila je chef Pam.
Najbolja kuvarica na svetu za 2025. godinu, chef Pam zvanično će primiti priznanje 19. juna u Torinu.
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj još