
Sour pivo & Merlot vino: Serbian Barrels Series by Dogma i Bikicki
Serbian Barrels Series No.8 je jedinstveni hibrid koji spaja kraft umeće Dogma i oragnsko grožđe Vinarije Bikicki. Spajanje piva i vina, ili popula...
pročitaj jošNenad Vučijak, Managing Director Agencije za konsalting Team 4, je optimista po pitanju poslovanja u ovoj godini i na početku razgovora iznosi jednostavnu, ali tačnu formulu za uspeh.
– Uvek može i treba bolje. Ugostiteljstvo, znači zaista ugostiti, sve ostalo je u drugom planu. A kod nas je drugi plan (investicija, lokacija, svetla, muzika, dekoracija, etc.) u prvom planu. Ne mogu i ne smem da savetujem. Znam samo šta sam ja radio i šta bih ponovo radio u svom lokalu: dolazio bih prvi, odlazio poslednji. Bio sam prvi i najvredniji, a najviše pažnje sam posvetio zapošljavanju, obuci, komunikaciji i timskom radu, stručno iskustvo se podrazumeva – savetuje Vučijak.
Proizvod iz vaše palete koji biste izdvojili kao najuspešniji u prošloj godini?
– Ima ih (zaista) više, ali ako moram da biram, a sve ih bezrezervno volim i preporučujem:
1. Predivna bordo kupaža (Maximianvs) organske vinarije Imperator
2. Sfera Noir – novi barikirani Pinot Noir (2020) vinarije Bikicki
3. Barikirana Malvazija vinarije Verkat.
Planovi vaše kompanije za narednu godinu?
– Teško je reći šta nosi sutra, odavno imamo priliku da se širimo, ali i pored brojnih kontakta i ponuda nismo se još uvek odlučili za taj korak. Mi smo više kao one stare dobre nastavnice, kojih više nema, a koje rade samo sa odlikašima.
Koji biste restoran u Srbiji preporučili?
– I na ovo pitanje ne može da se odgovori tek tako. Zavisi od prilike, ekipe, događaja, ali ono što mi prvo pada na pamet su svakako: Homa, Madera, Tata Mata, Rustique, Kovač, Lavina, Kingash, Klub Književnika…
U Vinariji Čoka, vinska priča se piše više od 120 godina, pažljivo se gradi, budi emocije i otkriva identitet brendova koji su mnogima sinonim za p...
pročitaj jošSvetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora Vinarije Tikveš, dobio je nagradu za životno delo, dok je Vinarija Tikveš dobila nagradu za najbolju ...
pročitaj jošMONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe - uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s ret...
pročitaj još