1 Imperator vino
12.01.2022 Drink

Organska vina Imperator zaslužuju salutiranje

Kraj 2021. godine obeležila je još jedna sjajna degustacija Organskih vina Imperator iz 2018. godine. Imperator vina su godinama unazad poznata na tržištu po svom rajnskom rizlingu i crvenim kupažama, kojima će se po kvalitetu neosporno pridružiti sovinjon i pino noar iz 2018. godine, koji je do sada rađen samo iz tri berbe.

Krilatica „povratak korenima“ sada dobija potpuni smisao

Dosadašnji zasadi pinoa daju grožđe za otprilike dva barika, ali već od sledeće berbe očekuje se pojačanje iz mladih zasada. Pino na Fruškoj gori daje vina stila sličnog burgundskom. Krase ga svetle, crvene boje, aroma crvenog voća uz fine začine i umerene zemljane arome. Odličan je izraz podneblja i sorte što dokazuje skladno telo, svileni tanini i diskretno drvo.

3 Imperator vino

Imperator vina su 2012. godine izazvala nevericu u vinskim krugovima

Imperator vina su svojom prvom pojavom na tržištu, daleke 2012. godine, izazivala nevericu u vinskim krugovima zbog specifičnog pristupa zemlji i lozi, da bi danas imali nekolicinu “sledbenika” među već afirmisanim vinskim kućama u Srbiji. Njihovi nesvakidašnji principi za ovo podneblje intrigiraju i fasciniraju istrajnošću i verom u ono što rade, što je zapravo jedino važno. Iz godine u godinu to se sve konretnije oseća u vinima.
Početni mini projekat internacionalnih sorti u zasadu od 2.5 ha zaokružen je u 2018. i 2019. godini lokalnim sortama sila, prokupac, vranac i grašac. Njihova krilatica “povratak korenima” sada dobija potpuni smisao.

2 Imperator vino

U planu je i otvaranje restorana

Pored proširenja vinograda u toku je proširenje kapaciteta proizvodnje u Rakovcu, uz dogradnju i turističkog dela vinarije. U toku je proširenje bašte restorana u vinariji u kom će od sledećeg proleća posetioci moći da uživaju u posebno kreiranim jelima uparenim sa Imperator vinima uz tematske degustacije, obilaske vinarije kao i vinske edukacije.
U najavi je i otvaranje restorana u Beogradu gde će pored aktuelnih berbi u ponudi biti i vina iz desetogodišnje arhive kao i ograničene serije nekomercijalizovanih vina.

www.imperator.rs

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: IMPERATOR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije