1 Milan Perić Carlsberg
12.01.2022 Drink

Milan Perić, Carlsberg Srbija, 2022: “Spremamo nova piva i sajdere”

U tradicionalnoj anketi našeg magazina vlasnicima i menadžerima relevantnih firmi koje su deo ili posluju sa HoReCa sektorom, postavili smo pitanja vezana za stanje u ugostiteljstvu, kao i o uspesima i planovima njihovih kompanija. Narednih dana ćete moći pročitati šta su nam oni rekli, a započinjemo sa gospodinom Milanom Perićem, direktorom marketinga i komunikacija u Carlsberg Srbija.

“Rast od čak 15%”

“Pored svih teškoća koje su zadesile HoReCa sektor veoma mi je drago da se u 2021. godini beleži rast ovog kanala od čak 15% u poređenju sa prošlom godinom. To nam govori da konzumacija kod kuće nikada ne može zameniti druženje u omiljenom kafiću, restoranu… Ljudi su željni izlazaka, socijalizacije, atmosfere koja se stvara samo u ugostiteljskim objektima i zato sam uveren da će se ovaj sektor veoma brzo stabilizovati i nastaviti svoj rast započet pre pandemije”, izneo nam je gospodin Perić svoje mišljenje o stanju u HoReCa sektoru.
* Proizvod iz vaše palete koji biste izdvojili kao najuspešniji u prošloj godini.
U svakom segmentu pivske kategorije Carlsberg ima jakog igrača, brend koji je jedan od lidera ili vodeći proizvod u tom segmentu. Zato mi je i teško da izdvojim jedan koji bih mogao definisati kao najuspešniji. Ipak, istakao bih naš sajder Somersby, koji je bez premca jedna od najuspešnijih inovacija na srpskom tržištu u poslednjoj deceniji. Za relativno kratko vreme, ovaj brend je postao sinonim kategorije, pronašao svoju ciljnu grupu koja se konstantno širi i dobija konstantan pozitivan feedback sa tržišta. Zaista jedna zvezda u našem portfoliju.

“Uveliko radimo na novim projektima”

* Planovi vaše kompanije za narednu godinu
Od Carlsberga u 2022. možete očekivati kao i do sada – inovacije, praćenje trendova, donošenje noviteta na tržište. Pre svega jednu bogatu ponudu piva i sajdera za sve ukuse i afinitete. Naš tim već uveliko radi na tim projektima.
* Koji biste restoran u Srbiji preporučili
Svoj boravak u restoranu vezujem za specifičnu priliku. Posle radnog dana volim da provedem veče u nekom od restorana u našem kraju. Za okupljanje sa drugarima, obavezan deo večeri su hladno pivo, rebarca i “kobaje”. Leti volim da se rashladim uz ledeni Somersby, dok je ručak sa familijom najlepši u tradicionalnoj kafani sa ohlađenim Lavom i čuvenim srpskim receptima.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: CARLSBERG SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije