Cafe Bar & Restoran Naslovna front
30.12.2023 Cafe Bar

Predstavljamo: Magazin Cafe Bar & Restoran za decembar

Izašao je novi broj magazina Cafe Bar & Restoran, a pred vama je samo delić sadržaja koji smo pripremili.

Cafe Bar & Restoran predstavlja bisere srpske gastronomije

Nakon što je objavljen Michelinov vodič sa spiskom restorana za Srbiju, upitali smo se da li su greškom objavili prošlogodišnji? Nema (opet) zvezdice, poznati nazivi restorana, gotovo istovetne recenzije. Kad ono, ipak je novi. Restorani Istok, Pinot, Na ćošku, Klub književnika i L’Adrese su, po mišljenju vodiča, zaslužili da se nađu u društvu najboljih. Da li smo mogli proći bolje? Subjektivno gledano, sigurno. Da li smo mogli proći gore? Naravno. Razmišljajući na ovaj način, teška srca priznajemo da je Michelin ipak bio objektivan. Pošto nam zvezdica neće pasti s neba, upitali smo chefa Gorana Kovačevića da prokomentariše ovogodišnju listu i ukaže nam šta je potrebno da se uradi da srpski restorani naprave korak napred.

Cafe Bar & Restoran Michelin NOVO

U potrazi za srpskim biserima gastronomije i mestima vrednim pažnje posetili smo novi restoran Suvenir, koji se smestio na legendarnom Ribarskom ostrvu u Novom Sadu. Drugo ostrvo, tačnije oaza, bio je restoran Vinogradi u Grockoj, koji je u jednom trenutku bio na rubu propasti, ali na sreću, danas je življi nego ikad.

Cafe Bar & Restoran Suvenir

U Vrnjačkoj Banji smo razgovali sa Markom Cilićem, profesorom na tamošnjem fakultetu za hotelijerstvo i turizam koji nam je dao odgovor na pitanje: kako rešiti problem radne snage.

Cafe Bar & Restoran Lazar Svrkota

Mlade snage naše gastronomije, Lazar Svrkota i Vladimir Kučera su nam predstavili svoje kulinarske vizije, eminentni barista Simeon Milković je podelio formulu za savršeni espreso, a posetili smo i picerije Majstor & Margarita i Bosiljak. U prvoj smo isprobali novi meni, a u drugoj smo uživali u novom, proširenom izdanju. Nakon toga, posle odličnih pizza, više nego logično je bilo da posetimo novu vinoteku Decanter, gde nas je ugostila vlasnica Marija Vasiljević.

Cafe Bar & Restoran Milan Perić Carlsberg FINAL

Sa naslovne strane nam se obratio Milan Perić, direktor marketinga i komunikacija Carlsberg Srbija, a prošlu godinu su sumirali i planove otkrili i brojni stručni menadžeri iz kompanija koje čine HoReCa sektor održivim i uspešnim.
Tako je Željko Đorđević govorio ispred kompanije Hygiene Systems, Maja Balaževski ispred Eventlin platforme, a Saša Pejić i Boško Pečenković su govorili o saradnji Boutique restorana i kompanije Barcaffe.

Cafe Bar & Restoran Butik final

Jakša Šćepanović je govorio o poslovanju kompanije Corp JVJV, Dimitrije Đorđević nam je ispričao priču o uspehu Kotorske krempite i firme Morsal, a Miljko Blagojević nam je predstavio rakiju Srbski Vitez. Bojan Obradović, direktor HoReCa sektora pri kompaniji Mercator-S, predstavio je novi prodajni koncept. Bojan Stojić iz Hygiene ProTima je podelio utiske sa konferencije o očuvanju životne sredine. I, naravno, u ovom broju objavljujemo tradicionalnu decembarsku anketu o stanju i budućnosti HoReCa sektora.

A kakva je budućnost?
Naravno, svetla.
I to nije rečeno iz navijačkih pobuda, već je utvrđeno posmatranjem činjeničnog stanja.
Šta god zadesilo ugostiteljsku industriju, ona se dočeka na noge, a za razliku od mačaka ne gubi nijedan od 9 života. Laiku je to neobjašnjivo, ali nama koji smo deo priče zvane HoReCa je potpuno jasno da je tajna u ljudima. A sve su to sposobni i promućurni, spretni i obrazovani, pozitivni i prodorni ljudi. Maštoviti vizionari. Kada se to zna, onda se i želja za sledeću godinu sama nameće. Ostanite takvi i u 2024, a vi ćete već pomeriti lestvicu naviše. Sigurni smo.

Zahvaljujemo se svima koji su cele godine davali doprinos da magazin Cafe Bar & Restoran bude i ostane najtiražniji i najuticajniji magazin za HoReCa sektor 

Cafe Bar & Restoran čestitka

I kao i uvek, novi broj magazina možete preuzeti u PDF formatu na našoj web stranici na LINKU.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK I POSLOVNA ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije