Cafe Bar Restoran 069 naslovna front
05.07.2024 Restoran

Predstavljamo: Magazin Cafe Bar & Restoran za jul i avgust

Pred vama je novi, julski, broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, gastronomije, profesionalnog kulinarstva i barske scene.

Cafe Bar & Restoran za juli i avgust je u distribuciji

„Nema niko ništa pravo osim mene, mušterija ima pravo samo da plati. Pošto oni o ovom poslu ne znaju ništa, bolje je da ćute. On mora mene da sluša jer je meni želja da on pojede kako treba. On hoće moju pljeskavicu, a na kraju traži svoju, traži senf, kečap, na šta mu ja kažem: ‘Ajde beži bre”, ovako je pričao Mile Ćulibrk koji je preminuo u aprilu mesecu. Njegova Prava pljeskavica će ostati upamćena koliko po kvalitetu, toliko i po njegovom tvrdoglavom odbijanju da pljeskavicu i somun obogaćuje dodatnim prilozima. Može vam se svideti njegova Prava pljeskavica ili ne, ali mene je oduševljavao njegov stav. Stav da onaj ko priprema hranu zna kako to jelo treba da se pripremi. Da zna i da odbrani zašto priprema roštilj onako kako se priprema i kako se služi. Lažna jela, dodavanje sastojaka koji ne pripadaju, nepoštovanje receptura su pojava koja ne sme da uzme maha. To je aždaja kojoj treba poseći sve 3 glave, ili koliko ih već ima. I zato hvala Čika Miletu na tvrdoglavosti i na svemu što je učinio za našu uličnu hranu.

Cafe Bar Restoran 069 naslovna

Cafe Bar & Restoran tema broja: Može li srpska pljeskavica sa ulice da uđe u Michelinov vodič

Ponukani njegovim radom, u ovom broju smo potražili odgovor na pitanje: Može li srpska pljeskavica sa ulice da uđe u Michelinov vodič? Chef Oskar Kovač je dao vrlo konkretan i, štaviše, odličan predlog – da Michelin otvori posebnu kategoriju i da im odvojeno od restorana dodeljuje zvezdice.

Cafe Bar & Restoran pljeskavica Michelin

U razgovoru sa Markom Simićem, Brend Menadžerom u kompaniji Carlsberg Srbija Grupa, saznali smo brojne zanimljive pojedinosti vezane za ovaj popularni brend.

Cafe Bar & Restoran Carlsberg

O vrtoglavom uspehu pizzerie Pietra i novom objektu Pietra Terazza na Kalemegdanu pričali smo sa osnivačem projekta Milošem Stojkovićem.

Cafe Bar & Restoran Pietra

Do juna ove godine u APR-u su registrovana 93 ruska preduzetnika koji drže ugostiteljske objekte. Mi smo obišli nekolicinu i donosimo vam naše utiske. Otkrivamo vam i zašto je Disfrutar najbolji restoran na svetu, bili smo na večeri koju je ekipa iz Thyme koncepta priredila u hotelu Radisson, radovali smo se uspehu Džervinog Grašca na degustaciji u Balatonu, kao i zlatnim medaljama sa ovogodišnjeg Decantera.

Cafe Bar & Restoran Disfrutar

Chef Miloš Mirjanić iz Dubaija nam je predstavio novi meni, a svoju filozofiju kuvanja nam je otkrio chef Marko Lukić iz DivčiBara.

Cafe Bar & Restoran Acevski Riba

Chef Dimitrije Acevski je ispisao stranice posvećene morskoj ribi, a chef Marijana Pedović Moors nam se javila sa Novog Zelanda i ispričala nam o svojoj borbi za očuvanje srpske tradicionalne trpeze. Chef Mate Janković piše o formiranju ugostiteljskog proizvoda, a naš kolumnista Hadži Jovan Mrđenović je posetio Salaš kod Stare dunje. Na kraju, naša akcija za najbolji tradicionalni restoran u Srbiji se nastavlja i u ovom broju vas upoznajemo sa još 24 restorana i zakazujemo vam viđanje za septembar. A do tada želimo vam uspešnu i berićetnu letnju sezonu.

Kao i uvek, na našem portalu, možete preuzeti ceo broj u PDF formatu

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: PIETRA I SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije