Naslovna Pietra Pizza & Cucina
10.06.2024 Restoran

Dve nove Napolitane i kokteli na točenje u pizzeriji Pietra u Westu 65

Poznata Cocktail pizzeria Pietra sa Vračara proširila je svoje poslovanje na Novi Beograd. Novi prostor sa specifičnom ponudom osvanuo je u popularnom kompleksu West 65.

Pietra Pizza & Cucina je proširila svoju ponudu kada je kuhinja u pitanju

Novi objekat Pizza & Cucina dizajnerski je uređen u nešto drugačijem stilu od one na Vračaru. Pietra u Westu 65 obiluje interesantnim detaljima, udobnim enterijerom koji odiše nežnim pastelnim bojama, a tu je i impozantni izlog koji se prostire duž celog objekta. Prostor ispred lokala pretočen je u komfornu baštu, kao prijatno utočište za dolazeće toplije dane.

Pietra - pica pec

Pizzerija Pietra je obogatila i proširila svoju ponudu kada je kuhinja u pitanju, tako da će sve goste iznenaditi novim menijem koji je kreiran od strane vrhunskih šefova kuhinje. Što se tiče proizvoda koji je proslavio Pietru, i dalje sve pizze pripremaju majstori pod dirigentskom palicom svetskog šampiona 2022. godine, pizzaiola Gorana Abramovića. Prema tome, simfonija ukusa je zagarantovana. Definitivno, nema kompromisa kada je kvalitet u pitanju jer se za pripremu jela koriste najkvalitetnije namirnice. Prvenstveno, italijanskog porekla.

Pietra pizza & Cucina sa menija

Više o ponudi pizzerije Pietra saznali smo u razgovoru sa šampionskim pizzaiolom Goranom Abramovićem.
“Kad govorimo o ponudi pizza, selekcija je donekle ista kao i na Vračaru, s tim što smo za naše goste ‘s ove strane mosta’ pripremili dve nove, sjajne Napolitane – sa šparglom i sa brokolijem, i jednu zaista interesantnu – sa dimljenom provolom i biberom. Ovaj izbor toplo preporučujem svima koji istražuju nove i zanimljive ukuse. Ostale pizze su sa već poznatog menija koji nudi za svakoga po nešto – od vegeterijanaca do gurme pizza, i naravno ljubitelja pravih tradicionalnih pizza poput: Margherita, Marinara, Capriciosa, Qattro Formaggi.”

Pietra Goran Abramovic

Novina je i angažovanje internacionalnog bar menadžera Nikole Nikoletića, koji je nakon svetske turneje odlučio da ostane u Srbiji i započne saradnju baš sa Pietrom. Nikola je kreirao koktel kartu i “začinio” svaki koktel na poseban način dajući mu lični pečat i prepoznatljivost. Interesantno je i to da će gosti moći da probaju i koktele na točenje, što je apsolutna premijera u gradu. Kokteli poput Ladovina, Nitro Espresso Martini, Amerikano dasa, Fragola magica probudiće vašu maštu.

Pietra jelovnik

Pietra Pizza & Cucina nudi vrhunski koktel program

O svom doprinosu u konceptu novobeogradske Pietre, Nikola kaže:
„U novoj Pietri rešili smo da uz, zaista, najbolju napolitansku pizzu i italijansku kuhinju ponudimo vrhunski koktel program. Novi Beograd to definitivno zaslužuje. Koktel karta je progresivna, zavodljiva i jedinstvena – odavde pa sve do Italije. Sa Pietra ekipom odmah sam našao zajednički jezik, premda ima vrhunske stručnjake kako u poznavanju tradicionalne napolitanske pizze, tako i u menadžmentu i vođenju posla. Sličan se sličnom raduje i u profesionalnoj atmosferi rezultat ne izostane. Dodatni motiv mi je da promenim viđenje koktel programa u restoranima kod nas. Na primer, Dante u Njujorku je dva puta bio No. 1 u Top 50 najboljih svetskih barova, a to je pre svega restoran. Dajem taj primer jer je to italijansko mesto u Njujorku. Pietra je u 50 najboljih pizzerija u Evropi, pa i koktel program treba da reflektuje to priznanje. Kad sam video prostor za novu Pietru odmah mi je prošla misao da je to idealno mesto za koktele na točenje. Ta ideja je prerasla u realizaciju ali put do toga nije bio lagan“.

Pietra - kokteli na tocenje

* Koje su prednosti koktela na točenje koje zatičemo u novoj Pietri?
Na tehnologiju sistema za točenje treba gledati kao na još jednu tehniku, potpuno validnu, u savremenoj miksologiji. Kao i kod svake tehnika, i ovde imamo zakonitosti, prednosti i mane. Sa nestručnim rukovođenjem dobićete više štete nego koristi. S druge strane, „u rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita“, a pravilnim odnosom prema ovoj tehnici rezultat će biti zagarantovan. Prednosti su konzistentnost u kvalitetu proizvoda. Ukoliko je receptura dobra, imaćete uvek savršen proizvod. Imaćete više vremena da se posvetite gostima, kao i da uslužite veći broj pića za kraće vreme. Ukoliko su kegovi priključeni na CO2 imaćete bolju gaziranost za spritz, fizz, mule, colins ili bilo koji drugi stil koktela koji uključuje voljene nam mehuriće u čaši. Ako želite da budete još kreativniji, postoji mogućnost korišćenja i nitra (N2) ili kombinacije N2 i CO2 gasa. E sad, Infuzovati koktel propisno sa nitrom je problematika za sebe i traži viši nivo znanja. Koristiti tehnologiju nije nova stvar u bartenderskoj struci. Dvadesetih godina prošlog veka, u Floridita baru u glavnom gradu Kube se koristio električni blender za čuveni “Frozen Daiquiri“.

Pietra ulaz i deo baste

Ipak, u Pietri u Westu 65 smatraju da su napravili prvi meni gde su kokteli na točenje nosioci programa i gde poštuju sva kvalitativna pravila koje taj sistem može da ponudi. Svi  miksevi su u kraft stilu, svi sastojci su vrhunskog kvaliteta, prave se male količine, a sirupi i infuzije su pripremani u  profesionalnoj kuhinji/laboratoriji.

Pietra - koktel

* Koje koktele biste izdvojili kao preporuku budućim gostima?
Izdvojio bih nekoliko koktela. Na primer, Ladovina je potpuna ladovina. Mineralnost demerare, borove iglice, ekstrakti alpskog bilja i London Dry Gin će vas transponovati pravo u hladovinu borove šume. Kao leto na planini. Nitro espreso martini obavezno probajte, uz sve što volite u ovom klasiku prolazi nota mlečne čokolade, kao Milka dok je bila dobra. Ovaj koktel ne sadrži mlečne proizvode ali mikro pena dobijena nitrom stvara elegantan kremast utisak. Vidimo se u Pietri West 65!

Pietra Nikola Nikoletić

Nikola Nikoletić

PIETRA
Pizza & Cucina

Pietra ulaz i deo baste

Adresa: Omladinskih brigada 86e
Tel. +381 11 423 9085
Radno vreme: 08.00-00.00, nedelja 09.00-23.00
Web: www.pietra.rs

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: PIZZERIA PIETRA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije